Serviciile de informaţii afgane consideră ‘fără fundament’ acuzaţiile de pedofilie

Publicat:

Serviciile de informaţii afgane (NDS) au calificat marţi drept “afirmaţii fără fundament” denunţarea de către un apărător al drepturilor omului, arestat joi, a unei reţele de pedofilie, relatează AFP, scrie agerpres.

NDS (Directoratul Naţional de Securitate) a adăugat la comunicatul său o înregistrare video cu Musa Mahmudi, aparent realizată în timpul detenţiei sale, în care acesta afirmă că ancheta sa este “inexactă, incompletă şi neterminată”.


Citește și : Singurul candidat la postul de procuror general al Bulgariei, confirmat în funcţie de preşedinte

Mahmudi, un responsabil asociativ din provincia Logar, la frontiera cu provincia capitalei Kabul, a denunţat sute de cazuri de pedofilie cărora le-au căzut victime băieţi şcolarizaţi, conform dezvăluirilor apărute în două instituţii media internaţionale şi la o televiziune afgană.

Amnesty International a cerut luni eliberarea lui Mahmudi şi a colegului său Ehsanullah Hamidi, un alt apărător al drepturilor omului, făcând apel la autorităţi “să aprecieze munca lor şi să-i supună pe presupuşii vinovaţi (ai acestor acte) la procese juste”.

În comunicatul său, NDS susţine că “informaţiile (lui Mahmudi) nu sunt bazate pe probe şi au fost obţinute într-un mod neprofesionist, cu singurul scop de a inventa o poveste pentru ca apoi să ceară azil pentru el şi pentru familia sa într-o ţară străină”.

Mahmudi a acuzat profesori, directori de şcoli şi oficiali locali, prin mărturii ale unor victime, dintre care unele şi-au confirmat afirmaţiile pentru cotidienele britanic The Guardian şi american The New York Times, precum şi pentru televiziunea afgană independentă ToloNews.

În înregistrarea video cu Mahmudi difuzată de NDS, activistul este filmat în gros-plan, cu privirea în jos şi citind aparent o declaraţie în care afirmă că interviurile sale au fost “o eroare”. El mai spune că cele trei media “au denaturat informaţiile” sale.

La sfârşitul înregistrării, care durează un minut şi 45 de secunde, colegul lui Mahmudi apare de asemenea pentru câteva momente.

Afganistanul, arătat mult timp cu degetul pentru legislaţia laxă la acest capitol, a introdus în Codul Penal în 2017 dispoziţii pentru sancţionarea abuzurilor faţă de minori.

Citește și : Manifestaţii în întreaga lume împotriva violenţelor la adresa femeilor

Agresiunile sexuale ar fi afectat peste 500 de băieţi şcolarizaţi în Logar, conform informaţiilor publicate de The Guardian. Peste 100 de înregistrări video au fost publicate online pe Facebook, a precizat cotidianul britanic, adăugând că există familii care şi-au ucis fiii ale căror trăsături au fost recunoscute.

Conform Amnesty, Mahmudi s-a declarat îngrijorat că este supravegheat şi că ar fi primit ameninţări cu moartea pentru că a “dezonorat populaţia Logarului”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cât a costat Forumul Național ‘Cahul4Culture’

Cât a costat Forumul Național 'Cahul4Culture' În perioada 1-3 iulie, în municipiul Cahul a fost organizat Forumul Național „Cahul4Culture” pe tema „Rolul politicilor culturale în...

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării În cadrul vizitei sale în municipiul Ceadîr-Lunga, prim...

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți Șeful Marelui Stat Major, generalul Eugen Ohladciuc, a vizitat...

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.