Serviciile de informaţii externe ruse: Acuzaţiile americane privind atacurile cibernetice sunt ‘delirante’

Publicat:

Serviciile de informaţii externe (SVR) ruse au numit joi “delirante” acuzaţiile Washingtonului, care a sancţionat Moscova pentru rolul său în atacul cibernetic masiv ce a vizat compania americană SolarWinds în 2020, relatează France Presse, potrivit agerpres.   

“Să spunem doar că aceste deliruri nu sunt decât de puţin interes”, a declarat serviciul de presă al SVR într-un comunicat transmis agenţiilor de ştiri ruse, în timp ce Washingtonul a acuzat în mod specific SVR că sunt responsabile pentru atacul cibernetic.


Citește și : Incendiu de pădure pe un munte din Mexic

SVR protestează de asemenea pentru modul în care este prezentat de Washington, calificând comunicatul Trezoreriei SUA drept “vorbărie” după ce a fost afiliat grupurilor de hackeri.

“În spatele glorioaselor pagini vechi de secole ale istoriei serviciilor de informaţii ruse, se află nu numai profesionalismul maxim, ci şi capacitatea de a lucra onest pentru binele ţării noastre!”, se spune în comunicat.

Washingtonul a sancţionat joi şase companii tehnologice ruseşti acuzate că au sprijinit activităţi în spaţiul cibernetic ale Moscovei, ca răspuns la atacul informatic ce a folosit ca vector SolarWinds, un editor de software american, ceea ce a permis hackerilor să acceseze inclusiv agenţii federale americane.

Moscova a replicat imediat, promiţând un răspuns “inevitabil” la aceste sancţiuni.

Citește și : Petrecerea jurnaliştilor de la Casa Albă a fost ANULATĂ

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Recean, despre zvonurile privind vinderea pământurilor Moldovei străinilor: „Noi nu semnăm orbește documente”

Recean, despre zvonurile privind vinderea pământurilor Moldovei străinilor: „Noi nu semnăm orbește documente” Prim-ministrul Dorin Recean a declarat că, în cadrul negocierilor de aderare a...

Bacteria care cauzează cele mai multe cazuri de cancer la nivel mondial

Bacteria care cauzează cele mai multe cazuri de cancer la nivel mondial Un raport al Asociaţiei Americane pentru Cercetarea Cancerului (AACR) arată că bacteria helicobacter...

Incendiu la Florești: Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri, după ce casa în care locuia a luat foc

Incendiu la Florești: Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri, după ce casa în care locuia a luat foc Un bărbat în vârstă de...

VIDEO/ O persoană cât pe ce să fie lovită de o mașină pe o trecere de pietoni

VIDEO/ O persoană cât pe ce să fie lovită de o mașină pe o trecere de pietoni O persoană era la un pas de a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.