X

Serviciile de informaţii externe ruse: Acuzaţiile americane privind atacurile cibernetice sunt ‘delirante’

Serviciile de informaţii externe (SVR) ruse au numit joi “delirante” acuzaţiile Washingtonului, care a sancţionat Moscova pentru rolul său în atacul cibernetic masiv ce a vizat compania americană SolarWinds în 2020, relatează France Presse, potrivit agerpres.   

“Să spunem doar că aceste deliruri nu sunt decât de puţin interes”, a declarat serviciul de presă al SVR într-un comunicat transmis agenţiilor de ştiri ruse, în timp ce Washingtonul a acuzat în mod specific SVR că sunt responsabile pentru atacul cibernetic.

Citește și : Incendiu de pădure pe un munte din Mexic

SVR protestează de asemenea pentru modul în care este prezentat de Washington, calificând comunicatul Trezoreriei SUA drept “vorbărie” după ce a fost afiliat grupurilor de hackeri.

“În spatele glorioaselor pagini vechi de secole ale istoriei serviciilor de informaţii ruse, se află nu numai profesionalismul maxim, ci şi capacitatea de a lucra onest pentru binele ţării noastre!”, se spune în comunicat.

Washingtonul a sancţionat joi şase companii tehnologice ruseşti acuzate că au sprijinit activităţi în spaţiul cibernetic ale Moscovei, ca răspuns la atacul informatic ce a folosit ca vector SolarWinds, un editor de software american, ceea ce a permis hackerilor să acceseze inclusiv agenţii federale americane.

Moscova a replicat imediat, promiţând un răspuns “inevitabil” la aceste sancţiuni.

Citește și : Petrecerea jurnaliştilor de la Casa Albă a fost ANULATĂ

Tags: moscovaSolarWindsSUASVRwashington
Categorii: Știrile zilei