Serviciile de informaţii germane sunt îngrijorate! Mişcarea Identitară câştigă teren

Publicat:

Agenţia de informaţii interne (BfV) din Germania a clasificat joi Mişcarea Identitară ca grupare de extremă-dreaptă, un semn că autorităţile sunt tot mai îngrijorate în legătură cu radicalii cu viziuni anti-islamice şi rasiste, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Crima de luna trecută asupra unui important politician regional de către un presupus neonazist i-a şocat pe germani şi l-a determinat pe ministrul de interne să atragă atenţia că extremismul de dreapta este o ameninţare la adresa sistemului democratic din Germania.


Citește și: URGIE în paradisul Greciei: Doi turiști români AU MURIT! – VIDEO

Nu a fost stabilită o legătură între Mişcarea Identitară şi crimă, dar BfV a spus că gruparea îi discriminează pe non-europeni şi pe musulmani şi că, prin urmare, este incompatibilă cu Constituţia.

Această clasificare oficială îi permite BfV să monitorizeze activităţile grupării, dar şi pe membrii acesteia, care ar fi în număr de 600 de Germania. Mişcarea, care are rădăcini franceze, se află sub monitorizare de circa trei ani.

BfV, care susţine că în Germania există circa 24.100 de radicali de dreapta, dintre care 12.700 sunt potenţial periculoşi, spune că este important nu doar să fie urmăriţi radicalii violenţi, dar şi cei care alimentează rasismul.

Citește și: Iranul a încercat să intercepteze un petrolier britanic în Golful Persic

“Aceşti instigatori verbali pun sub semnul întrebării egalitatea şi demnitatea oamenilor, vorbesc despre infiltrări străine, îşi promovează identitatea pentru a-i denigra pe alţii şi alimentează sentimente ostile faţă de presupuşi inamici”, a spus preşedintele BfV, Thomas Haldenwang.

Activiştii Mişcării Identitare din Germania iau parte la marşuri de extremă-dreapta şi îşi organizează propriile întâlniri, în timp ce unii membri au fost investigaţi pentru că au folosit simboluri interzise şi pentru incitare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A fost semnat contractul de construcție a primului pod nou peste Prut la Ungheni

A fost semnat contractul de construcție a primului pod nou peste Prut la Ungheni Contractul de proiectare și construcție a primului pod nou peste Prut...

Româncă UCISĂ în Italia! Criminalul are doar 17 ani

Româncă UCISĂ în Italia! Criminalul are doar 17 ani Un tânăr de 17 ani a fost arestat pentru uciderea unei femei de 42 de ani,...

Maia Sandu îşi petrece weekendul în nordul Italiei

Maia Sandu îşi petrece weekendul în nordul Italiei Candidatul PAS la prezidențiale, Maia Sandu, își începe azi un mic turneu electoral prin nordul Italiei. În...

O moldoveancă a fost arestată în Rusia pentru proxenetism

O moldoveancă a fost arestată în Rusia pentru proxenetism O femeie de 41 din R.Moldova a fost reținută în regiunea Leningrad din Rusia, fiind învinuită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.