X

Serviciile municipale din capitală efectuează verificări ca urmare a cazului de electrocutare a doi copii

Serviciile municipale din capitală efectuează verificări ca urmare a cazului de electrocutare a doi copii

Serviciile municipale efectuează verificări în parcurile și curțile de bloc din capitală după ce săptămâna trecută doi copii au fost electrocutați, dintre care unul mortal.

Totodată, s-au dispus controale pentru a depista persoanele conectate ilegal la rețelele publice, transmite IPN, potrivit jurnal.md.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

„Săptămâna trecută a avut loc un caz tragic, când un copil a decedat, iar altul a fost internat în spital. Transmitem condoleanțe încă o dată familiei și pentru noi toți a fost o tragedie. Primăria Chișinău a venit cu tot suportul pentru ambele familii”, a declarat primarul capitalei, Ion Ceban, la ședința săptămânală a serviciilor municipale.

Organele de drept desfășoară ancheta pentru a stabili circumstanțele cazului. „Foarte mulți ne-au întrebat ce s-a întâmplat și în aceste circumstanțe rugăm foarte mult să așteptăm ca ancheta și oamenii legii să-și facă munca și să comunice toate detaliile respective. Între timp, și imediat am dispus ca toate străzile, parcurile, ogrăzile să fie o dată în plus verificate. Din păcate, ca și în cazul multor rețele de apeduct, canalizare, iluminat, oamenii au tendințe să se conecteze de sine stătător”, a spus Ion Ceban, cerând structurilor responsabile să facă verificări și să aplice amenzi unde sunt constatate nereguli.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Acum câteva zile, un băiat de 6 ani și o fată de 11 ani au fost electrocutați în timp ce se jucau în parcul de la intersecția străzii Sarmisegetusa cu bulevardul Cuza Vodă, din sectorul Botanica al capitalei. Copiii au fost preluați de ambulanță și transportați la spital. Dar fata nu a putut fi salvată.

Tags: electrocutareIon Ceban
Social