X

Serviciile secrete din Canadei investighează o serie de amenințări cu moartea ‘credibile’ din partea Iranului

Agenția de spionaj canadiană investighează rapoartele unor persoane care locuiesc în țară și care au primit amenințări cu moartea “credibile” din partea Iranului, a anunțat Serviciul canadian de informații de securitate (CSIS) într-un comunicat, conform Reuters, informează mediafax.

Amenințările sunt “menite să îi reducă la tăcere pe cei care vorbesc public” împotriva Iranului, se arată în declarație.

Citește și : Hakeem Jeffries şi-a lansat candidatura pentru preluarea conducerii democrate din Camera Reprezentanţilor

CSIS colectează informații de la persoane care au suferit hărțuiri și intimidări legate de Republica Islamică Iran, se arată în declarație.

“CSIS investighează în mod activ mai multe amenințări la adresa vieții care emană din Republica Islamică Iran, pe baza unor informații credibile”.

Agenția lucrează îndeaproape cu comunitățile iraniano-canadiene care au fost vizate, se arată în declarație.

Serviciile de informații ale Iranului au făcut cel puțin 10 încercări de a răpi sau chiar ucide cetățeni britanici sau persoane cu sediul în Regatul Unit considerate de Teheran ca fiind o amenințare, a declarat miercuri șeful agenției britanice de spionaj intern.

Citește și : Igor Dodon a fost eliberat din arestul la domiciliu

Canada a impus o serie de sancțiuni împotriva Iranului din cauza unor presupuse încălcări ale drepturilor omului, inclusiv moartea lui Mahsa Amini, o femeie kurdă iraniană în vârstă de 22 de ani, care a murit în septembrie în timp ce se afla în custodia poliției iraniene a moralității.

Tags: canadaCSIS)IranRegatul Unitspionajteheran
Categorii: Știrile zilei