Serviciul de informaţii externe al Rusiei acuză Ucraina că depozitează arme furnizate de Occident în centralele nucleare

Publicat:

Serviciul de informaţii externe al Rusiei (SVR) a acuzat luni Ucraina că depozitează arme furnizate de Occident în centralele nucleare din ţară, dar nu a furnizat nicio dovadă în acest sens, relatează Reuters, scrie news.ro.

SVR afirmă într-un comunicat că lansatoare de rachete HIMARS, sisteme de apărare aeriană şi muniţie de artilerie furnizate de SUA au fost livrate la centrala nucleară Rivne din nord-vestul Ucrainei.


Citește și : Liderul grupului de mercenari Wagner reacţionează la comparaţia cu Rasputin

“Forţele armate ucrainene depozitează arme şi muniţii furnizate de Occident pe teritoriul centralelor nucleare”, a declarat SVR, precizând că un transport de arme către centrala electrică Rivne a avut loc în ultima săptămână din decembrie.

Întrebat luni despre acest raport, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că asta demonstrează importanţa menţinerii dialogului cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică, organismul de supraveghere nucleară al Naţiunilor Unite. Cu toate acestea, Peskov a declarat că în prezent nu există planuri pentru o întâlnire între şeful AIEA, Rafael Grossi, şi preşedintele Vladimir Putin.

Numeroasele centrale nucleare din Ucraina au fost în centrul atenţiei încă de la începutul conflictului. Încă din primele ore ale invaziei, forţele ruse au venit la centrala nucleară de la Ceornobîl, scoasă din uz, şi s-au instalat acolo. Apoi, au capturat centrala nucleară Zaporojie – cea mai mare din Europa.

Citește și : Polonia va cere permisiunea Germaniei pentru a trimite tancuri Ucrainei

Atât Kievul, cât şi Moscova s-au acuzat reciproc că au bombardat centrala de la Zaporiojie, iar Ucraina a acuzat, la rândul său, Rusia foloseşte situl ca depozit de arme. AIEA şi-a exprimat îngrijorarea gravă cu privire la atacurile din apropierea centralei, avertizând asupra riscului unui dezastru nuclear.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cel mai bun film de pe Netflix încărcat pe platformă în 2024. Acum rulează și la noi și a ajuns în trending în peste...

Cel mai bun film de pe Netflix încărcat pe platformă în 2024. Acum rulează și la noi și a ajuns în trending în peste...

Zelenski: Situația de pe frontul de est este dificilă

Zelenski: Situația de pe frontul de est este dificilă Forţele armate ucrainene sunt supuse unei presiuni puternice din cauza atacurilor ruseşti din estul ţării, a...

Rusia revendică cucerirea unui nou sat în estul Ucrainei

Rusia revendică cucerirea unui nou sat în estul Ucrainei Rusia a revendicat sâmbătă cucerirea unui nou sat în estul Ucrainei, unde îşi continuă avansul lent...

TOP 10 cele mai răcoroase destinații de vacanță în luna august: Unde poți călători

TOP 10 cele mai răcoroase destinații de vacanță în luna august: Unde poți călători Cu încălzirea globală și temperaturile tot mai ridicate, planificarea unei vacanțe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.