Serviciul Medical al MAI și-a prezentat raportul de activitate pe primele 6 luni ale anului 2024

Publicat:

Serviciul Medical al MAI și-a prezentat raportul de activitate pe primele 6 luni ale anului 2024

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a audiat raportul de activitate al Serviciului Medical al Mai pentru primele 6 luni ale anului 2024. 

În primele 6 luni ale anului 2024, Serviciul Medical a realizat progrese semnificative în cadrul diverselor activități și proiecte. A fost actualizat Registrul proceselor de bază, identificându-se 160 de procese și realizate cu succes toate cele 10 acțiuni planificate în Planul anual de activitate. De asemenea, pentru a asigura măsurile de integritate instituțională, IMSPD Serviciul medical al MAI menține și asigură evidența corespunzătoare a mai multor registre, potrivit sinteza.org.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Datorită Acordului de colaborare cu Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” în domeniul învățământului, cercetării și educației medicale continue, baza clinică a Catedrei de urologie și nefrologie chirurgicală, precum și Disciplina gastroenterologie, Departamentul Medicină Internă, funcționează în cadrul Serviciului Medical. Astfel, studenții USMF „Nicolae Testemițanu” desfășoară stagii practice și clinice la diverse nivele de studii. De asemenea, 56 de elevi de la Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo” au desfășurat stagiul de practică în cadrul IMSPD Serviciul medical al MAI.

În parteneriat cu UNFPA Moldova, Serviciul Medical a beneficiat de un lot de ajutor umanitar în valoare de peste un million de lei.

Resursele umane reprezintă un element cheie în asigurarea bunei funcționări a Serviciului Medical al MAI. Au fost încadrați în serviciu 30 de salariați și 27 de angajați au urmat cursuri de educație medicală continuă. Totodată, 8 angajați au urmat cursuri de limba engleză, finalizând cu succes testul la diferite niveluri.

Serviciul Medical a înregistrat peste 100 contracte de achiziții publice, inclusiv pentru lucrări de reparație și modernizare a secției de Terapie. De asemenea, a fost înlocuit cablajul electric pentru a garanta funcționarea în condiții de siguranță.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

În perioada de raportare, s-au realizat proiecte importante, inclusiv „HEALTHCARE” și „SKEMS”, în colaborare cu partenerii externi, pentru modernizarea secției internare a Spitalului și întărirea cunoștințelor medicale în sistemul de urgență.

Serviciul Medical al MAI își propune să continue modernizarea sistemului de servicii medicale, adaptarea acestora la cerințele actuale, digitalizarea informației și documentației medicale și organizarea participării angajaților la specializări și conferințe internaționale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sergiu Mihov, discuții cu noua reprezentantă de țară a OIM, Ester Ruiz de Azua

Sergiu Mihov, discuții cu noua reprezentantă de țară a OIM, Ester Ruiz de Azua Dinamica cooperării Republicii Moldova cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), politicile...

Lucrări de reparație a carosabilului în orașul Bălți 

Lucrări de reparație a carosabilului în orașul Bălți  În orașul Bălți se desfășoară activ lucrări de reparație a carosabilului. Organizația contractantă SC „LUXGAZ” SRL efectuează...

Șeful ONU, mesaj înainte de Jocurile Olimpice: ‘Să tacă armele!’

Șeful ONU, mesaj înainte de Jocurile Olimpice: 'Să tacă armele!' Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a făcut apel la oamenii din...

Șcene șocante într-un troleibuz din Chișinău: O femeie a agresat fizic conductorul și o pasageră după ce a refuzat să achite călătoria

Șcene șocante într-un troleibuz din Chișinău: O femeie a agresat fizic conductorul și o pasageră O femeie, care era însoțită de un copil, a agresat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.