X

Serviciul Vamal a încasat peste 830 mil de lei în ultima săptămână

Serviciul Vamal a încasat peste 830 mil de lei în ultima săptămână

Serviciul Vamal a încasat săptămâna trecută peste 830,6 milioane de lei, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control pentru perioada de referință în mărime de 110,0%, informează Moldpres.

Citeşte şi: NATO condamnă încălcarea spaţiului aerian al României de către drone ruseşti – Stiripesurse.md

În această perioadă, persoanele fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 25,2 milioane de lei, ceea ce reprezintă 3,04% din totalul sumei. Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

Serviciul Vamal a încasat peste 830 mil de lei în ultima săptămână

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 12 245 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 81 497 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 19 540 și, respectiv, 15 928 traversări.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 25,4 miliarde de lei, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control în mărime de 108,5%.

Tags: Serviciul Vamal
Știrile zilei