Serviciul Vamal al R.Moldova și al SFS au semnat un acord de colaborare

Publicat:

Conducerea Serviciului Vamal și al SFS au semnat un acord de colaborare, ce are drept scop dezvoltarea relațiilor de cooperare și acordarea suportului necesar în vederea sporirii eficienței în exercitarea atribuțiilor ce țin de competența instituțiilor semnatare, organizarea schimbului de informații, asigurarea executării prevederilor legislației R. Moldova, acordând o atenție deosebită interacțiunii eficiente în domeniul fiscal și vamal.

La eveniment au fost prezenți ministra Finanțelor Veronica Sirețeanu, secretara de stat Olga Golban și Înaltul Consilier al UE Rosario de Blasio, transmite Știri.md.


Citește și : Comitetul Executiv al Găgăuziei ‘rămâne tot în aer’

În cadrul evenimentului, directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan a menționat că prin prisma domeniului de competență interferent a celor două entități cu atribuții de administrare vamală și fiscală, semnarea acordului și aprofundarea relațiilor de cooperare interinstituțională va eficientiza combaterea fenomenului de evaziune fiscală și va spori securitatea economică a țării.

La rândul său, directorul Serviciului Fiscal de Stat, Petru Rotaru a menționat că, cele 2 instituții au atribuții similare, iar intensificarea cooperării dintre acestea va aduce beneficii ambelor părți, precum și beneficiarilor serviciilor prestate de către cele 2 autorități.

„Sunt ferm convins că semnarea acestui acord va impulsiona cooperarea dintre instituțiile noastre, va simplifica anumite proceduri de lucru, precum și va perfecționa procesul de administrare fiscală și vamală”, a adăugat Petru Rotaru.

Obiectivele respectivului acordul se referă la prevenirea evaziunii fiscale, a infracțiunilor de corupție și a încălcărilor fiscale și vamale, eficientizarea serviciilor prestate mediului de afaceri prin automatizarea acestora, îmbunătățirea mediului de afaceri prin asigurarea unei concurențe loiale și reducerea controalelor, eficientizarea proceselor de aplicare a legii pe domeniul fiscal și vamal, asigurarea schimbului de experiență, prin acordarea suportului reciproc metodologic și practic, organizarea ședințelor comune, seminarelor și sesiunilor de instruire..

Citește și : Guţul ar putea dizolva Adunarea Populară

Formele colaborării se vor materializa prin desfășurarea în comun a măsurilor de combatere a evaziunii fiscale, contracarare a încălcărilor fiscale și vamale, prevenire a infracțiunilor de corupție, armonizarea procesului informațional de schimb de date și dezvoltarea continuă a infrastructurii informaționale în domeniul fiscal și vamal, perfecționarea procesului de administrare fiscală și vamală, planificarea și organizarea în comun a acțiunilor de control fiscal și vamal, recunoașterea reciprocă în calitate de indicator a certificatelor de credibilitate emise de către părți, în cadrul exercitării atribuțiilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

De ce sunt efectuate săpături în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt

De ce sunt efectuate săpături în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt Pe 24 iulie, în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt din...

Doi bărbați au fost condamnați pentru trafic de influență

Doi bărbați au fost condamnați pentru trafic de influență Două persoane ar fi recurs la trafic de influență, încercând să obțină un certificat medical prin...

Nemerenco interzice fumatul în spațiile publice deschise

Nemerenco interzice fumatul în spațiile publice deschise Noi restricții pentru fumători. Fumatul va deveni interzis în spațiile publice deschise, cum ar fi terase, stații de...

Lucrările la Autostrada ‘Unirii’ A8, care leagă Moldova de Transilvania, vor începe în septembrie

Lucrările la Autostrada 'Unirii' A8, care leagă Moldova de Transilvania, vor începe în septembrie Lucrările la Autostrada “Unirii” A8, care leagă Moldova de Transilvania, pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.