Servicul de informaţii interne al Germaniei va spori măsurile împotriva extremiştilor de dreapta

Publicat:

Biroul Federal pentru Protecţia Constituţiei, serviciul de informaţii interne al Germaniei, va spori măsurile împotriva extremiştilor de dreapta, a declarat noul şef al instituţiei, Thomas Haldenwang, pentru ediţia de vineri a cotidianului Sueddeutsche Zeitung, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Serviciul va creşte anul viitor cu 50% numărul agenţilor care se vor ocupa de problema extremismului de dreapta, a precizat Haldenwang.


Citește și : Acţiunile Airbus scad după ce autorităţile SUA au deschis o investigaţie privind acuzaţii de corupţie

În prezent, în jur de 200 de agenţi sunt alocaţi acestui domeniu.

Predecesorul lui Haldenwang, Hans-Georg Maassen, a fost criticat pentru faptul că nu a tratat cu seriozitate ameninţarea constituită de extrema dreaptă.

Haldenwang a respins aceste critici şi s-a referit la o ‘nouă dinamică în extremismul de dreapta’.

El a descris protestele din toamnă legate de moartea unui german la Chemnitz, în estul ţării, drept un ‘eveniment declanşator’ pe care extremiştii l-au exploatat pentru a recruta noi adepţi.

Citește și : UE extinde acţiunea împotriva Chinei privind transferurile forţate de tehnologie (OMC)

Faptul că demonstranţi obişnuiţi s-au alăturat extremiştilor pe străzile din Chemnitz în august şi septembrie a arătat că propaganda de ură împotriva străinilor devine tot mai acceptată, nu doar în estul Germaniei, a afirmat Haldenwang.

Fostul şef al instituţiei, Hans-Georg Maassen, a fost schimbat din funcţie în urma remarcilor controversate cu privire la violenţele rasiale din Chemnitz, aminteşte dpa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.