‘Sesame Street’ lansează videoclipuri educative despre rasism

Publicat:

“Sesame Street”, o celebră emisiune TV americană pentru copii, a lansat de curând noi videoclipuri care încurajează dialogul despre rasism, prin intermediul unora dintre cele mai cunoscute personaje ale sale şi al unor noi marionete care sunt considerate reprezentative pentru diversitatea populaţiei din Statele Unite, informează AFP, potrivit agerpres.

În “Explaining Race”, unul dintre noile clipuri publicate marţi pe site-ul emisiunii, pot fi văzute două noi marionete – un tată afro-american, Elijah, şi fiul său, Wes – care discută cu Elmo, personaj emblematic al emisiunii, despre diferenţele de culoare la nivelul pielii, care se datorează pigmentului melanină, dar şi despre importanţa faptului de a nu permite acestor diferenţe să îi facă pe oameni să uite că aparţin cu toţii aceleiaşi specii umane.


Citeşte şi: Eficacitatea vaccinului AstraZeneca a fost redusă la 76 %

La aproape un an după marile proteste faţă de nedreptăţile rasiale care au fost organizate după moartea lui George Floyd, acest clip de aproximativ trei minute se înscrie în cadrul unei noi serii intitulate “ABC-ul educaţiei despre rasism”, care doreşte “să ofere familiilor instrumentele necesare pentru educarea copiilor în privinţa rasismului şi purtarea unor conversaţii deschise cu copiii de vârste mici”, au explicat într-un comunicat reprezentanţii Sesame Workshop, asociaţia care realizează emisiunea.

Într-un alt videoclip, care va fi lansat în curând, marionete care reprezintă personaje de origine hispanică se vor confrunta cu un incident rasist petrecut într-o băcănie.

Citeşte şi: Joe Biden aruncă pe umerii Kamalei Harris problema delicată a migraţiei 

“Sesame Street”, emisiune lansată în 1969 şi prezentă în peste 150 de ţări, reprezintă o normă de referinţă în ceea ce priveşte programele TV educative.

Producătorii săi au lansat deja un program împotriva rasismului după moartea lui George Floyd, difuzat în cadrul unui buletin special pe CNN.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 26 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 26 iulie în Istorie 26 iulie este a 207-a zi a calendarului gregorian și a 208-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 26 iulie 2024

Horoscop 26 iulie 2024 Astrologii au veşti bune şi întrevăd surprize frumoase, mai ales în dragoste, pentru unii nativi zodiacali, potrivit stiripesurse. Horoscop 26 iulie 2024...

Meta șterge zeci de mii de conturi Facebook și Instagram. Motivul eliminării din rețelele de socializare

Meta șterge zeci de mii de conturi Facebook și Instagram. Motivul eliminării din rețelele de socializare Meta anunţă că în jur de 63.000 de conturi...

Melcii invazivi, care produc daune culturilor, pot fi respinşi cu ajutorul usturoiului (studiu)

Melcii invazivi, care produc daune culturilor, pot fi respinşi cu ajutorul usturoiului (studiu) Un studiu australian a descoperit că speciile invazive de melci au o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.