X

Sesiunea plenară a Parlamentului European se va desfăşura săptămâna viitoare la Strasbourg, din cauza situaţiei de ‘forţă majoră’ generată de coronavirus

Sesiunea plenară a Parlamentului European se va desfăşura săptămâna viitoare în sediul din Bruxelles (Belgia), în loc de Strasbourg (Franţa), din cauza situaţiei de “forţă majoră” generată de coronavirus, a anunţat joi seară preşedintele instituţiei, David Sassoli, scrie agerpres.

“Astăzi la ora 18.00, am primit un raport actualizat al Serviciului medical al Parlamentului European privind evoluţia COVID-19 în care se arată că riscurile asupra sănătăţii sunt considerate semnificativ mai mari dacă sesiunea plenară a Parlamentului se va desfăşura săptămâna viitoare la Strasbourg”, a declarat David Sassoli.

Citește și : Marea Britanie evocă ‘divergenţe importante’ în negocierea relaţiei viitoare cu UE

“În baza acestei evaluări, din cauza situaţiei de forţă majoră, am decis că nu se întrunesc condiţiile de securitate necesare pentru transferul uzual al sesiunii plenare a Parlamentului European la Strasbourg săptămâna viitoare”, a argumentat David Sassoli, într-un mesaj postat pe site-ul PE.

“Am informat autorităţile franceze şi le-am mulţumit pentru colaborarea din ultimele zile. Sesiunea plenară se va desfăşura în mod excepţional la Bruxelles. Parlamentul UE va reprograma o sesiune plenară la Strasbourg în conformitate cu tratatele europene”, a precizat David Sassoli.

Citește și : Marea Britanie confirmă primul deces din cauza coronavirusului

Tags: bruxellescoronavirusDavid SassolifrantaPEStrasbourg
Categorii: Diaspora