Seulul bagă sute de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii din Coreea de Nord

Publicat:

Seulul va aloca 230 de milioane de euro pentru construcţia de noi drumuri şi căi ferate în Coreea de Nord, Coreea de Sud desfăşurând aceste proiecte transfrontaliere în ciuda sancţiunilor internaţionale împotriva Phenianului, a anunţat joi un responsabil, relatează AFP, potrivit agerpres.

Seulul şi Washingtonul au poziţii tot mai divergente în privinţa modului de abordare a dosarului nord-coreean. Coreea de Sud încearcă să extindă dialogul, în timp ce SUA cer denuclearizarea Phenianului înainte de a fi ridicate orice sancţiuni.


Citeşte şi: Trump continuă războiul cu presa: Casa Albă suspendă acreditarea unui reporter CNN

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a propus modernizarea reţelelor de infrastructură feroviară şi rutieră vechi nord-coreene şi conectarea lor la reţeaua sud-coreeană.

Seulul vrea să investească anul viitor 295,1 miliarde de woni (230 de milioane de euro) în acest tip de proiecte, majoritatea sub formă de donaţii (186,4 miliarde de woni), iar restul sub formă de împrumuturi, a declarat un responsabil al Ministerului Unificării.

“Acestea sunt pentru moment estimările. Ne vom continua eforturile, inclusiv în coordonare cu SUA, pentru a desfăşura fără probleme proiectele decise de cele două Corei”, a spus el.

Seulul şi Washingtonul au decis săptămâna trecută să iniţieze un nou grup de lucru pentru a-şi coordona strategia faţă de Phenian.

Citeşte şi: Pensionarii greci se mută în Bulgaria: ‘Aici viaţa este mai ieftină’

Un deputat sud-coreean a acuzat Seulul că ignoră sancţiunile ONU. “Aş spune că prin această alocare guvernul nostru aduce atingere coordonării internaţionale privind sancţiunile împotriva Coreii de Nord”, a spus parlamentarul Chung Byoung-gug pentru publicaţia JoongAng Ilbo.

Coreea de Nord, ţară izolată şi săracă, este supusă mai multor sancţiuni ale ONU din cauza testelor sale nucleare şi de rachete.

Ridicarea acestor sancţiuni, care interzic Phenianului în special să îşi exporte cărbunele, este o solicitare-cheie a Coreii de Nord în negocierile în desfăşurare privind dezarmarea sa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.