Seulul ignoră protestul nipon legat de meniul şi lista invitaţilor de la dineul lui Trump

Publicat:

Ministerul de Externe al Coreei de Sud a ignorat joi protestul Japoniei faţă de prezenţa uneia dintre victimele sclaviei sexuale în timpul Celui de-Al Doilea Război Mondial la un dineu de stat în onoarea preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, cu ocazia vizitei acestuia la Seul în cadrul unui turneu în Asia, relatează Xinhua, potrivit agerpres.

Purtătorul de cuvânt al MAE sud-coreean, Noh Kyu-duk, a declarat într-un briefing de presă că nu este potrivit ca Japonia să ia în discuţie cine a fost invitat şi ce fel de mâncare a fost servită la dineul de stat, aceasta fiind o chestiune ce trebuie stabilită de Seul după o analiză laborioasă a tuturor factorilor.


Lee Yong-soo, 88 de ani, una dintre victimele sud-coreene care au fost sclave sexuale pentru armata japoneză în timpul războiului, a fost invitată marţi la banchetul de la sediul preşedinţiei sud-coreene Casa Albastră în onoarea lui Trump.

Citeşte şi: Madridul lasă de la el? Constituţia poate fi schimbată pentru a permite referendumuri de independenţă

Potrivit imaginilor difuzate de televiziunile locale, femeia de 88 de ani l-a îmbrăţişat pe Trump la intrarea în sala de banchet.

Yonhap

Pe de altă parte, la dineul de stat în onoarea preşedintelui Trump au fost serviţi “Creveţi Dokdo”, după numele insulelor Dokdo (numite Takeshima de către Japonia – n.r.) care au reprezentat un motiv de tensiuni continue între cele două ţări asiatice. Japonia ar fi protestat pentru că la dineu s-au servit creveţi denumiţi astfel şi care ar fi fost capturaţi în apele din largul insulelor stâncoase situate la jumătatea distanţei dintre Coreea de Sud şi Japonia.

Tokyo ar fi criticat şi prezenţa fostei sclave sexuale sud-coreene, susţinând că încalcă acordul încheiat între Coreea de Sud şi Japonia în decembrie 2015 pentru a rezolva definitiv această chestiune. În virtutea acordului dintre precedentul guvern sud-coreean şi cabinetul Shinzo Abe, Seulul a acceptat o soluţionare finală şi ireversibilă a problemei sclaviei sexuale în schimbul unei contribuţii japoneze de 1 miliard de yeni (9 milioane dolari) către o fundaţie ce sprijină victimele exploatării sexuale în Coreea de Sud. Însă actuala administraţie sud-coreeană, a preşedintelui Moon Jae-in, venită la putere în mai, examinează modul în care a fost încheiat acordul în timpul administraţiei anterioare, declarând că el contravine consensului public.

Istoricii afirmă că peste 200.000 de femei, majoritatea coreene, au fost forţate să se prostitueze în bordelurile armatei imperiale japoneze în timpul Celui de-Al Doilea Război Mondial.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

The Sun: Meghan Markle și-a șters numele din certificatul de naștere al prințului Archie

The Sun: Meghan Markle și-a șters numele din certificatul de naștere al prințului Archie Conform The Sun, prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, și-au...

Gerard Butler este, din nou îndrăgostit! Cine este iubita cu 25 de ani mai tânără decât el

Gerard Butler este, din nou îndrăgostit! Cine este iubita cu 25 de ani mai tânără decât el Actorul scoțian Gerard Butler, în vârstă de 54...

Ce este tulburarea alimentară. Experiențele traumatizante cu mâncarea

Ce este tulburarea alimentară. Experiențele traumatizante cu mâncarea Persoanele cu ARFID își limitează adesea mâncarea prin preferințe senzoriale sau texturale. Când Hannah avea 7 ani, le-a...

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice O nouă metodă de diagnosticare a bolilor metabolice ar putea revoluționa medicina. Cercetători...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.