Șevciuk: ‘Sistemul actual nu este capabil să efectueze o anchetă obiectivă în cazul uciderii lui Oleg Horjan’

Publicat:

Fostul șef al nerecunoscutei RMN, Evgheni Șevciuk, consideră că actualul sistem juridic, judiciar și politic din regiunea transnistreană nu este capabil să asigure o investigație obiectivă în cazul asasinării liderului Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan, potrivit noi.md.
El a exprimat condoleanțe rudelor și prietenilor celui decedat, care a fost ucis în noaptea de 17 iulie în propria casă. Într-un comentariu pentru portalul Deschide, Evgheni Șevciuk a calificat uciderea lui Oleg Horjan drept o tragedie, menționînd că majoritatea absolută a locuitorilor din Transnistria prezintă condoleanțe și îngrijorări, iar aceasta este o pierdere de nerecuperat pentru familie, rude și prieteni.
Fostul lider al nerecunoscutei RMN a declarat că îl cunoștea pe Oleg Horjan de mai bine de 20 de ani ca pe un om cu principii și onest, subliniind că acesta a fost primul deputat transnistrean care a fost încarcerat ilegal și apoi ucis cu cruzime.
“Din păcate, detenția ilegală a lui Oleg Horjan a avut un impact negativ asupra sănătății sale și a devenit un adevărat calvar pentru întreaga sa familie. A trebuit să suporte o condamnare ilegală, să trăiască izolat de familia sa și să nu-și vadă rudele și prietenii timp de ani de zile. Ca tată și bunic, el și-a iubit copiii și nepoata.
Aceasta este o pierdere ireparabilă pentru cetățenii din Transnistria, care au găsit întotdeauna sprijin din partea lui Oleg Horjan în lupta lor pentru dreptate. Acest eveniment tragic a șocat majoritatea locuitorilor din Transnistria. Este sarcina organelor de aplicare a legii și a instanței de judecată să găsească și să condamne pe cei responsabili”, a declarat Evgheni Șevciuk.
Fostul lider al nerecunoscutei RMN este de părere că sistemul juridic, judiciar și politic care funcționează în regiunea transnistreană nu este capabil să asigure o investigație obiectivă în cazul asasinării lui Oleg Horjan.
“De cele mai multe ori nu vorbea despre propria situație. Primul lucru pe care l-a menționat a fost regretul său că numeroasele plîngeri privind încălcarea drepturilor cetățenilor rămîn nesoluționate atît în Transnistria, cît și în străinătate.
În al doilea rînd, el și-a exprimat îngrijorarea că cetățenii nu au posibilitatea de a-și alege reprezentanții în organele de conducere în cadrul unor alegeri corecte.
Oleg a declarat deschis că “autoritățile” din Transnistria nu servesc interesele poporului, dar că “aceste autorități” i-au acordat o “atenție deosebită”. Încercările lui Oleg, prin intermediul protestelor, de a atrage atenția asupra problemelor grave din Transnistria au dus la o condamnare ilegală. La un moment dat, sistemul din Transnistria s-a simțit nepedepsit.
Este un indiciu al faptului că nu a existat nicio reacție la apelurile liderilor de fracțiune din Duma de Stat a Federației Ruse și a altor forțe externe care au cerut eliberarea din închisoare a lui Oleg Horjan, condamnat ilegal”, a declarat fostul lider transnistrean.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tauber va fi apărată în dosarul privind finanţarea ilegală a fostului Partid Șor de un singur avocat

Tauber va fi apărată în dosarul privind finanţarea ilegală a fostului Partid Șor de un singur avocat Marina Tauber va fi apărată în dosarul privind...

Conferința regională ‘Banii în politică’: Autorităţile R. Moldova au discutat despre desfășurarea campaniilor electorale

Conferința regională 'Banii în politică': Autorităţile R. Moldova au discutat despre desfășurarea campaniilor electorale Globalizarea și digitalizarea au schimbat modul de desfăşurare a campaniilor electorale,...

Gherasimov a participat la cea de-a 28-a ediție a Forumului guvernamental anual organizat la Atena

Gherasimov a participat la cea de-a 28-a ediție a Forumului guvernamental anual organizat la Atena Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a participat la cea...

Trilaterala Republica Moldova, Ucraina și România, la Chișinău

Trilaterala Republica Moldova, Ucraina și România, la Chișinău La sfârșitul aceste săptămâni, la Chișinău se va desfășura Trilaterala Republica Moldova, Ucraina și România. În cadrul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.