Sezonul musonic face DEZASTRU în India – VIDEO

Publicat:

Cel puţin 18 persoane şi-au pierdut viaţa în statul Maharashtra din vestul Indiei în urma alunecărilor de teren şi a viiturilor declanşate de ploile torenţiale musonice care au inundat zonele joase şi au izolat sute de sate, au anunţat vineri autorităţile, informează Reuters, potrivit agerpres.

Râurile din Maharashtra au ieşit din matcă în urma eliberării de către autorităţi a unor cantităţi de apă din lacurile de acumulare care au depăşit cotele de pericol după ce în numeroase regiuni din vestul ţării au căzut peste 200 mm de ploaie în 24 de ore. În unele zone, cantităţile de precipitaţii înregistrate au atins 594 mm.


Citeşte şi: Italia impune un permis de sănătate OBLIGATORIU

Cel puţin patru persoane au murit după ce o clădire s-a prăbuşit în capitala financiară Mumbai, iar alte 14 au fost surprinse de patru alunecări de teren în alte zone din Maharashtra, au anunţat autorităţile guvernamentale din acest stat.

”Operaţiuni de salvare sunt în desfăşurare în diferite regiuni din Satara, Raigad şi Ratnagiri. Din cauza precipitaţiilor abundente şi a inundaţiilor de pe cursul râurilor, ne străduim să mutăm rapid utilajele de intervenţie”, a declarat un responsabil din cadrul guvernului acestui stat, care nu a dorit să îşi dezvăluie numele.

Oficialul a precizat că există riscul ca zeci de persoane să fi fost surprinse de alunecări de teren din districtele Satara şi Raigad.

Personal din cadrul marinei indiene şi armatei a fost desfăşurat în districtele costiere pentru a ajuta la operaţiunile de intervenţie, a declarat ministrul-şef din Maharashtra, Uddhav Thackeray.

Mii de autospeciale de marfă au rămas blocate pe o autostradă naţională care face legătura dintre Mumbai şi centrul tehnologic din sud Bengaluru, unele secţiuni de drum fiind complet inundate, a indicat un alt reprezentant al guvernului din Maharashtra.

Sute de sate şi zeci de localităţi din zonele afectate din Maharashtra au rămas fără electricitate şi apă potabilă, a precizat oficialul.

Vezi şi: POTOP în China: O localitate înconjurată de ape a fost evacuată – VIDEO

În statele vecine din sud, Karnataka şi Telangana, unele râuri riscă să iasă din matcă, iar autorităţile monitorizează situaţia, au notat reprezentanţii guvernamentali.

Ploile musonice sezoniere, din iunie până în septembrie, din Asia de Sud provoacă anual decese şi deplasări în masă ale locuitorilor afectaţi, dar oferă totodată peste 70% din precipitaţiile din India, esenţiale pentru fermieri. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

Sondaj – Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri

Sondaj - Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri Cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale...

Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului

Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului Un incident neplăcut a...

Prețurile petrolului au avut cea mai mare creștere săptămânală din ultimii aproape doi ani, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu

Prețurile petrolului au avut cea mai mare creștere săptămânală din ultimii aproape doi ani, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu Prețurile petrolului au înregistrat cea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.