X

Sezonul musonic întârzie în India

Sezonul ploios în zona sudică a coastei Kerala va întârzia cu două sau trei zile din cauza circulaţiei ciclonice din Marea Arabiei care a redus plafonul de nori de deasupra acestei regiuni a Indiei, au anunţat luni meteorologii indieni, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Sezonul musonic, considerat vital pentru economia ţării, asigură 70% din necesarul de apă de care India are nevoie pentru agricultură, pentru reumplerea rezervoarelor şi a pânzei freatice.

Citeşte şi: Manifestaţie antiguvernamentală masivă la Varşovia – VIDEO – Black News

Departamentul pentru Meteorologie din India (IMD) se aştepta ca ploile musonice să înceapă pe costa Kerala de la 4 iunie, cea mai târzie dată din ultimii 4 ani. După ce se va declanşa în zona de coastă, musonul se va răspândi pe întreg teritoriul Indiei.

“Evoluţia circulaţiei ciclonice deasupra părţii de sud-est a Mării Arabiei a tras din umiditatea atmosferică din zona Kerala”, a explicat un reprezentant al IMD. El a mai precizat că musonul ar putea să se declanşeze în următoarele 2 – 3 zile.

Citeşte şi: În Ucraina, până şi mafioţii trebuie să-şi aleagă tabăra. Interlopii ‘patrioţi’ se reorientează – Black News

Aproape jumătate dintre fermele indiene, care nu au sisteme de irigaţii, depind de sezonul ploios anual, din perioada iunie – septembrie, pentru culturile agricole.

Declanşarea mai târzie a sezonului ploios poate duce la întârzieri în însămânţarea culturilor de orez, bumbac, porumb, soia şi trestie de zahăr.

Tags: Departamentul pentru Meteorologie din India (IMD)IndiaKeralaMarea Arabieimuson
Categorii: Știrile zilei