Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Bulgaria renunţă la zborul în Israel după Lumina sfântă

Publicat:

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Bulgaria a decis joi să renunţe la zborul tradiţional la Tel Aviv, în Israel, pentru aducerea Luminii sfinte, şi să redirecţioneze fondurile către combaterea noului coronavirus, a anunţat mitropolitul Gabriel din Loveci la un briefing al Consiliului de miniştri, după o reuniune la Palatul Sinodal cu participarea premierului Boiko Borisov şi a patriarhului Neofit al Bulgariei, transmite BTA, scrie agerpres.

De asemenea, preoţii Bisericii ortodoxe bulgare nu vor împărţi credincioşilor ramuri de salcie şi flori de Duminica Floriilor, ca de obicei, a mai spus Gabriel.


Citește și : Bilanțul pandemiei de COVID-19 în Olanda

Premierul Borisov a menţionat că televiziunea naţională bulgară va transmite live slujbele de Florii şi Paşte, iar preoţii vor asista poliţia la organizarea evenimentelor astfel încât totul să se desfăşoare în ordine.

Ideea este ca oamenii să rămână în case, să urmărească slujbele la televizor, să spună o rugăciune şi să petreacă aceste sărbători respectând carantina, a explicat Borisov. Acesta i-a invitat pe bulgari, în numele guvernului şi a grupului de lucru anticoronavirus, să stea în case şi să se ducă la biserici doar dacă este absolut necesar.

Clerul şi poliţia vor coopera la stabilirea de măsuri de siguranţă la fiecare biserică şi mănăstire, astfel ca vizitatorii să fie protejaţi şi să fie menţinută ordinea. Premierul bulgar i-a îndemnat de asemenea pe credincioşii care merg la biserică să poarte măşti şi să păstreze distanţa socială.

Citește și : Record de cazuri noi de COVID-19 în Rusia, totalul depăşeşte 10.000

Boiko Borisov a anunţat cu acelaşi prilej că a discutat joi cu ministrul apărării şi că sunt avute în vedere trei opţiuni pentru marcarea zilei Sfântului Gheorghe, la 6 mai, când este şi Ziua armatei bulgare, în funcţie de situaţia epidemiei, o decizie finală în acest sens urmând să fie luată pe 30 aprilie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.