X

Shanghai: 20 de oameni au fost răpuşi de Covid în ultimele 24 de ore

Comisia Naţională de Sănătate din China a anunţat marţi 20 de decese în ultimele 24 de ore asociate COVID-19 în metropola estică Shanghai, astfel încât bilanţul total al morţilor de la declanşarea epidemiei în China a urcat la 5.112, relatează EFE, potrivit agerpres.

Oraşul Shanghai, care este plasat deja de o lună într-un lockdown strict, însumează în total 474 de decese de la sfârşitul lunii februarie.

Citeşte şi: Rusia vrea să anexeze noi teritorii ucrainene – Black News

China, care aplică o politică strictă de “toleranţă zero” împotriva COVID-19, se confruntă cu o recrudescenţă a cazurilor atribuită variantei Omicron, care provoacă cifre record de contagieri nemaivăzute de la declanşarea pandemiei în prima jumătate a anului 2020.

Astfel, Comisia a raportat marţi 384 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, dintre care 368 prin contagiere locală şi restul importate.

Zonele cu cele mai multe contagieri intracomunitare au fost Shanghai (274) şi Beijing (51).

Restul contagierilor au fost depistate la călători veniţi din străinătate, în diferite regiuni ale ţării.

Citeşte şi: Zelenski acuză Rusia că a UITAT lecţiile celui de-al doilea război mondial – Black News

Numărul total al contagierilor active în China continentală se ridică la 16.266, dintre care 615 de persoane sunt în stare gravă.

Potrivit Comisiei, de la începerea pandemiei s-au infectat peste 217.000 de persoane în China, iar numărul deceselor a ajuns la 5.112.

Tags: BeijingChinaComisia Naţională de Sănătatecoronaviruscovid-19Shanghai
Categorii: Știrile zilei