X

Shanghai plănuieşte să revină la viaţa normală începând cu 1 iunie

Shanghai plănuieşte să permită redeschiderea majorităţii activităţilor comerciale şi revenirea la o viaţă normală începând cu 1 iunie, a anunţat luni un oficial municipal, care a declarat că 15 dintre cele 16 districte ale metropolei au eliminat cazurile din afara zonelor de carantină, informează Reuters, potrivit agerpres.

Viceprimarul Zong Ming a comunicat, cu prilejul unei conferinţe zilnice de presă, cel mai clar calendar până la această dată pentru revenirea la o viaţă normală a celor 25 de milioane de locuitori ai oraşului, afectaţi de peste şase săptămâni de lockdown-uri, precum şi de comunicările inconsistente referitoare la momentul când îşi vor putea relua activităţile zilnice.

Citeşte şi: ATAC armat într-o biserică din SUA! Sunt morţi şi răniţi! – Black News

Oficialii din Shanghai au declarat epidemia din oraş ca fiind sub control, dar au afirmat totodată că obiectivul lor până pe 21 mai va fi acela de a preveni o revenire a infectărilor, ceea ce înseamnă că multe restricţii vor rămâne în vigoare.

Eliminarea cazurilor în afara zonelor de carantină este o condiţie esenţială pentru reluarea vieţii normale în cadrul strategiei stricte ”zero-COVID” aplicată de China.

Citeşte şi: Comportamentul Rusiei echivalează cu repudierea acordului cu NATO – Black News

Municipalitatea intenţionează că sporească numărul curselor aeriene interne şi al serviciilor feroviare, iar de luni va începe redeschiderea supermarketurilor, magazinelor alimentare şi a farmaciilor.

Lockdown-ul instituit în Shanghai, alături de măsuri anti-COVID-19 în numeroase alte oraşe chineze, au afectat cea de-a doua mare putere economică la nivel mondial şi au perturbat lanţurile de aprovizionare globale.

Tags: Chinacovid-19lockdownShanghaiZong Ming
Categorii: Știrile zilei