X

Shell îşi schimbă directorul general de la 1 ianuarie 2023

Gigantul energetic anglo-olandez Shell l-a numit marţi pe Wael Sawan, şeful diviziei integrate de gaze şi energie regenerabilă, în funcţia de director general, urmând să-l înlocuiască pe Ben van Beurden, care se va retrage la finalul anului, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Numirea lui Sawan va intra în vigoare la 1 ianuarie, a precizat Shell, în timp ce van Beurden va continua să lucreze în calitate de consilier al Board-ului, până în 30 iunie 2023.

Citeşte şi: Primăriţa din Ciudad de Mexico onorează familia Assange în numele ‘libertăţii de exprimare’ – Black News

Anterior, Reuters anunţase că pe lista scurtă se află patru candidaţi, inclusiv Sawan, pentru a-i succeda lui van Beurden, aflat la conducere de aproape un deceniu. Sawan, cetăţean canadian, a condus anterior afacerea de petrol şi gaze a Shell, iar acum superviza extinderea companiei în domeniul gazelor şi energiei regenerabile.

Citeşte şi: Un prim ajutor militar direct al Washingtonului pentru Taiwan a depăşit o etapă-cheie în Congres – Black News

“Vom fi disciplinaţi şi ne vom concentra pe valori, deoarece lucrăm cu clienţii şi partenerii noştri pentru a livra energia accesibilă, fiabilă şi mai curată, de care are nevoie omenirea”, a afirmat Sawan. 

Tags: Ben van BeurdenShellWael Sawan
Categorii: Diaspora