Sicriul Reginei Elisabeta a II-a părăseşte Palatul Buckingham, urmând să fie dus la Westminster Hall

Publicat:

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a fost scos din Bow Room, Palatului Buckingham și așezat pe o trăsură de tunuri a trupei regale de artilerie a Regelui, urmând să fie dus la Westminster Hall pentru a fi depus la altar. Coroana imperială de stat și o coroană de flori vor fi așezate pe sicriul Reginei, informează mediafax.

În semn de omagiu pentru regretata sa mamă, Regele Charles a III-lea va conduce o procesiune în spatele trăsurii de tunuri până la Westminster Hall, potrivit The Guardian.


Citește și : Von der Leyen îi sfătuieşte pe eurodeputaţii nemulţumiţi de creşterea preţului la energie să-şi trimită facturile la Moscova

Cei trei frați ai regelui Charles – prințesa Anne, prințul Andrew și prințul Edward – precum și fiii săi, prințul William și prințul Harry, vor merge, de asemenea, în procesiune.

Camilla, Regina consort, și Catherine, prințesa de Wales, vor călători cu mașina, la fel ca Sophie, contesa de Wessex, și Meghan, ducesa de Sussex.

Procesiunea va trece prin Queen’s Gardens, Mall, Horse Guards și Horse Guards Arch, Whitehall, Parliament Street, Parliament Square și New Palace Yard.

În timpul procesiunii va avea loc o salvă de tun din Hyde Park, cu un foc de armă tras la fiecare minut.

Sicriul urmează să ajungă la Westminster Hall la ora 15.00, ora Londrei (ora 17, ora României). Acesta va fi apoi dus în sală, cea mai veche clădire din Parlament, în timp ce regele și alți membri ai familiei regale îl vor urma. Președinții celor două Camere ale Parlamentului, Black Rod și doi dintre cei mai importanți consilieri ai reginei vor conduce procesiunea.

Sicriul închis al reginei se va odihni pe o platformă ridicată, numită catafalc, în Westminster Hall și va fi drapat în Stindardul Regal, cu globul și sceptrul așezate deasupra. Fiecare colț al platformei va fi păzit 24 de ore din 24 de către o gardă formată din unități ale Gărzii de Corp a Suveranului, ale Diviziei Casei sau ale gardienilor din Turnul Londrei.

Citește și : Comisia Europeană va propune mai multă flexibilitate în reducerea datoriei

Arhiepiscopul de Canterbury va oficia o slujbă de aproximativ 20 de minute, asistat de decanul de Westminster. Apoi va începe odihna de stat a reginei, care va dura patru zile și se va încheia în dimineața funeraliilor de stat, la 19 septembrie. Regele și regina consort se vor întoarce la Palatul Buckingham.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.