X

Siegfried Mureșan: Nu ar fi corect ca Ungaria să blocheze lansarea negocierilor cu R. Moldova și Ucraina

Siegfried Mureșan: Nu ar fi corect ca Ungaria să blocheze lansarea negocierilor cu R. Moldova și Ucraina

R. Moldova și Ucraina au îndeplinit angajamentele asumate odată cu acordarea statutului de țări candidate pentru aderare și merită să înceapă negocierile pentru acest proces.

De această părere este europarlamentarul Siegfried Mureșan, care a precizat pentru Radiomoldova.md că nu ar fi corect ca Ungaria să blocheze lansarea negocierilor cu aceste două țări, transmite Știri.md.

Citeşte şi: Putin avertizează Chişinăul: ‘Dacă nu vrea, nu trebuie’

„Decizia de începerea negocierilor de aderare pentru Republica Moldova și Ucraina trebuie luată strict pe baza meritelor Republicii Moldova și ale Ucrainei. Atât Republica Moldova, cât și Ucraina îndeplinesc toate condițiile. Orice alt argument artificial din partea premierului Ungariei ar fi incorect. Este o decizie cu caracter simbolic important.

Dar important este și ca munca de reformare să continue și între Republica Moldova și UE se întâmplă atâtea lucruri împreună acum: cooperare, sprijin, reformare. Nu știu încă cum va fi decizia finală mâine. Eu sunt încrezător că va fi una pozitivă”, a declarat Siegfried Mureșan.

Citeşte şi: Alertă teroristă în Parlamentul European de la Strasbourg

Tags: Dacian Cioloşprocesrepublica moldovaSiegfried Mureşanucraina
Categorii: ExterneȘtirile zileiU.E.