Silvio Berlusconi a fost EXTERNAT din spital: ‘Am scăpat şi de data asta’

Publicat:

UPDATE: Fostul premier italian Silvio Berlusconi, internat de la 3 septembrie din cauza unei infecţii pulmonare grave cauzate de COVID-19, a ieşit luni din Spitalul San Raffaele din Milano, relatează AFP şi DPA, potrivit agerpres.

“A fost o încercare grea, însă graţie cerului şi medicilor de la San Raffaele, am trecut peste ea. A fost poate cea mai dificilă încercare a vieţii mele”, a afirmat Berlusconi într-o scurtă declaraţie acordată presei din faţa spitalului.


Citeşte şi: Iranul a pus în funcţiune peste 1000 de centrifuge nucleare

“În orice caz, pot să spun cu mândrie că am scăpat şi de data asta”, a spus el, exprimându-şi totodată solidaritatea cu alte victime ale COVID-19 şi cu rudele acestora.

“Le mulţumesc tuturor celor care mi-au fost aproape”, a mai declarat fostul prim-ministru, îmbrăcat la costum şi deplasându-se fără ajutor, dar având o voce uşor răguşită.

“Primele trei zile au fost foarte grele. COVID-19 este o boală gravă şi extrem de periculoasă”, a adăugat el, cerându-le tuturor să respecte regulile sanitare.

Conform agenţiei italiene de ştiri ANSA, politicianul conservator ar urma să mai stea în izolare acasă până când se va recupera complet în urma infectării cu coronavirus.

Supranumit ‘Cavaliere’, Berlusconi, care va împlini 84 de ani la 29 septembrie, a anunţat la 2 septembrie că a fost testat pozitiv cu COVID-19. Trei dintre copiii săi şi noua sa iubită au fost de asemenea testaţi pozitiv în zilele care au urmat.

Citeşte şi: Al doilea val de coronavirus obligă mapamondul să revină la măsurile de izolare

Fostul premier a fost spitalizat în calitate de “pacient din grupa de risc, din cauza vârstei şi a vechilor sale boli”, între care şi probleme cu inima, pentru care a avut nevoie de o intervenţie pe cord deschis, a explicat profesorul Alberto Zangrillo, şeful departamentului de reanimare de la Spitalul San Raffaele şi care l-a ţinut sub supraveghere personal pe magnatul media.

Externarea sa vine în ultimele zile ale campaniei electorale pentru alegerile regionale şi locale de la 20 şi 21 septembrie, la care a luat parte din izolare, sunând la diferite evenimente ale formaţiunii sale politice.

Citeşte şi: OMS ne pune în gardă: Epidemia de coronavirus se va agrava în lunile următoare!

Ştire iniţială: Fostul premier italian Silvio Berlusconi urma să fie externat de la un spital din Milano în care a fost internat după ce a contractat covid-19 în urmă cu două săptămâni, a informat partidul său, Forza Italia, pentru Reuters, transmite news.ro.

Silvio Berlusconi, în vârstă de 83 de ani, a fost internat la 4 septembrie la Spitalul San Raffaele din Milano.

El suferea de o uşoară infecţie pulmonară, după ce a contractat noul coronavirus în timpul unei vacanţe în Sardinia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Caz șocant în București. Un bărbat plimba cadavrul fostei iubite într-un cărucior, pe stradă

Caz șocant în București. Un bărbat plimba cadavrul fostei iubite într-un cărucior, pe stradă Un bărbat care transporta un cadavru într-un cărucior pe o stradă...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor Rusia trebuie să îşi majoreze exporturile de gaze lichefiate pentru...

Utilizatorii din întreaga lume își revin de pe urma celei mai mari pene informatice din istorie

Utilizatorii din întreaga lume își revin de pe urma celei mai mari pene informatice din istorie Utilizatorii şi companiile din diferite industrii esenţiale din întreaga...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.