Silvio Berlusconi : Mişcarea 5 Stele este un pericol pentru Italia

Publicat:

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi a numit Mişcarea 5 Stele (M5S) un pericol pentru Italia, sugerând o colaborare cu Partidul Democrat, informează Reuters, potrivit news.ro .

Silvio Berlusconi declara în urmă cu câteva zile că nu ar avea nicio problemă în a colabora cu M5S, însă vineri s-a poziţionat împotriva partidului anti-sistem şi a făcut apel către aliaţii săi să reanalizeze refuzul lor de a ajunge la un acord cu forţele de centru-stânga.


Citește și : Marea Britanie : Prinţul Charles, desemnat succesorul reginei Elisabeta la conducerea Commonwealth

“M5S este un pericol pentru ţară. Nu este un partid democrat, este un partid pentru cei neangajaţi”, a declarat Berlusconi în timpul unei vizite la Molise, o regiune din sudul Italiei în care au loc alegeri locale în acest sfârşit de săptămână.

“În compania mea, i-aş angaja să cureţe toaletele”, a adăugat Berlusconi, susţinând că italienii “au votat foarte prost” luna trecută şi că Partidul Democrat se află “la ani lumină” în faţa M5S.

Totuşi, liderul Ligii Nordului, Matteo Salvini, a criticat apelul lui Berlusconi privind discuţii cu Partidul Democrat. “Răbdarea mea s-a încheiat”, a declarat Salvini în Milano, adăugând că ar dori să primească un mandat de la preşedinte pentru a vedea dacă ar putea forma un guvern.

El a refuzat să precizeze dacă acest lucru înseamnă că doreşte să abandoneze orice alianţă cu Berlusconi şi să negocieze direct cu M5S. “Cu siguranţă nu o să cer voturi de la PD. Îmi pare rău că şi în grupările de centru-dreapta există persoane care distrug, şi nu construiesc lucruri”, a afirmat Salvini.

Citește și : Fâşia Gaza : Doi palestinieni au fost uciși într-o nouă zi de proteste la graniţa cu Israel

Alianţa de dreapta condusă de partidul lui Berlusconi, Forza Italia şi din care face parte şi Liga Nordului, a câştigat cele mai multe locuri în Parlament, însă Mişcarea 5 Stele este partidul cu cele mai multe voturi. Totuşi, niciuna dintre părţi nu poate forma o majoritate absolută, iar negocierile conduse de preşedintele italian nu au progresat semnificativ până în prezent.

M5S, care promite că va lupta cu corupţia, s-a arătat dispusă să colaboreze cu Liga Nordului, dar nu şi cu Berlusconi, care în trecut a fost găsit vinovat de evaziune fiscală şi dare de mită.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.