Silvio Berlusconi vrea să fie iar parlamentar italian

Publicat:

Fostul premier italian Silvio Berlusconi şi-a anunţat miercuri intenţia de a candida la Senat la alegerile legislative din 25 septembrie, pe fondul speculaţiilor legate de participarea sa la scrutinul care are loc cu patru zile înainte să împlinească 86 de ani, relatează ANSA şi AFP, potrivit agerpres.

“Cred că voi candida la Senat, astfel toată lumea va fi fericită”, a declarat pe postul de radio RAI magnatul media miliardar, lider al formaţiunii de centru-dreapta Forza Italia, ce participă în prezent la o coaliţie a dreptei dominată de Fraţii Italiei (post-fascişti), din care mai face parte şi Liga (anti-imigraţie) a lui Matteo Salvini.


Citeşte şi: Variola maimuţei: OMS deplânge atacurile împotriva maimuţelor în Brazilia – Black News

Berlusconi a respins informaţiile în sensul că este neliniştit de posibilitatea ca Giorgia Meloni, lidera Fratelli d’Italia, să devină prim-ministru. “Dacă va fi Giorgia, sunt sigur că va fi capabilă să ducă la bun sfârşit această sarcină dificilă”, a declarat politicianul italian.

El i-a îndemnat însă pe alegători să sprijine partidul lui, ca voce moderată a coaliţiei, subliniindu-şi poziţia europeană şi atlantist. “Fiecare vot suplimentar în favoarea Forza Italia va întări profilul moderat şi centrist al coaliţiei”, a asigurat Berlusconi într-un interviu separat apărut miercuri în ziarul Il Giornale.

Guvernul de uniune naţională condus de Mario Draghi a căzut pe 14 iulie, după ce partidele Liga, Forza Italia şi Mişcarea 5 Stele au refuzat să participe la un vot de încredere în parlament. Au fost anunţate alegeri anticipate pe 25 septembrie.

Meloni pare bine poziţionată pentru a deveni prima femeie şef de guvern şi primul premier italian exponent al dreptei radicale, potrivit celor mai recente sondaje.

Silvio Berlusconi a fost exclus din Senat în noiembrie 2013, după condamnarea sa pentru fraudă fiscală, şi nu a putut participa la alegeri legislative timp de şase ani, dar în 2019 a fost ales în Parlamentul European.

Extrem de controversat în Italia, el este implicat într-o lungă serie de procese, inclusiv legate de faimoasele sale petreceri “bunga-bunga” organizate în timp ce era premier.

Miliardarul, de trei ori şef al guvernului între 1994 şi 2011, a suferit o operaţie pe cord deschis în 2016, iar în ultima perioadă a fost internat de mai multe ori în spital.

Citeşte şi: Republicanii ameninţă cu o anchetă privind percheziţia de la Mar-a-Lago – Black News

În septembrie 2020, după o spitalizare de 11 zile pentru o pneumonie provocată de COVID-19, a povestit că a fost la un pas de moarte.

În 2021, a fost din nou internat la spitale din Milano şi Monaco, din cauza unei aritmii cardiace, a unei căderi la reşedinţa sa sau a sechelelor bolii COVID-19.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.