X

Un simpozion privind pacea între palestinieni şi israelieni va avea loc la Beijing pe 21-22 decembrie

China va găzdui un simpozion pentru susţinătorii păcii între palestinieni şi israelieni, ce va avea loc la Beijing pe 21-22 decembrie, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Lu Kang, citat de agenţia Xinhua, potrivit agerpres .

Nabil Shaath, consilierul pentru politică externă al preşedintelui palestinian, şi Hilik Bar, vicepreşedintele Knessetului (parlamentul israelian), vor conduce delegaţiile la simpozionul de la Beijing, a precizat purtătorul de cuvânt chinez într-o conferinţă de presă.

Potrivit sursei, ministrul chinez de externe, Wang Yil, se va întâlni cu participanţii la reuniune.

Preşedintele chinez, Xi Jinping, a făcut o nouă propunere, în patru puncte, privind problema palestiniană în cursul întâlnirii sale cu preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, aflat în vizită în iulie în China.

Citește și : Israel : Un palestinian care purta un dispozitiv ce semăna cu o centură de explozivi a fost împușcat de poliție

Preşedintele Xi a afirmat sprijinul Chinei pentru soluţia a două state în problema palestiniană şi înfiinţarea unui stat palestinian pe deplin suveran, pe baza frontierelor din 1967, cu capitala în Ierusalimul de Est.

Simpozionul are drept scop să ofere o platformă de comunicare pentru susţinătorii Palestinei şi ai Israelului, şi să avanseze noi idei pentru promovarea procesului de pace, a mai spus purtătorul de cuvânt chinez.

Tags: BeijingChinaHilik BarisraelieniMahmoud AbbaspalestinieniXi Jinping
Categorii: Știrile zilei