X

Sinai. Confruntări violente între militanţi şi forţele armate egiptene soldate cu mai multe victime

Provincia egipteană Sinaiul de Nord a fost miercuri scena unor confruntări între forţele militare egiptene şi militanţi soldate cu moartea unui ofiţer şi a şapte militanţi, a anunţat o sursă de securitate, informează dpa, conform agerpres.

Citeşte şi: Comisia Europeană a activat Articolul 7 împotriva Poloniei

Confruntările au început în zorii zilei de miercuri, când forţele armate egiptene au demarat o operaţiune de represalii după atacul cu rachetă care a avut loc marţi asupra aeroportului din oraşul al-Arish din Sinaiul de Nord şi care s-a soldat cu uciderea unui ofiţer şi rănirea altor doi. Atacul cu rachetă a avut loc în timp ce miniştrii de interne şi al apărării ai Egiptului s-au deplasat în acest oraş într-o vizită neanunţată anterior.

Egiptul a devenit scena mai multor atacuri ale militanţilor – majoritatea dintre ele vizând forţele de securitate şi creştini – de când armata egipteană l-a înlăturat de la putere, în 2013, pe preşedintele islamist Mohamed Morsi, ales prin vot democratic, dar contestat de o bună parte a populaţiei. Cele mai multe atacuri au avut loc în partea de nord a Peninsulei Sinai.

Citeşte şi: BĂTAIE generală într-o tabără de refugiaţi din Grecia. Zeci de oameni au fost răniţi

În noiembrie, presupuşi militanţi au atacat o moschee în nordul Sinaiului, ucigând cel puţin 305 de enoriaşi musulmani. Alte atacuri au vizat militari şi poliţişti.

Tags: al-ArishegiptMohamed MorsiPeninsula Sinai
Categorii: Sinteze