X

Singapore AMÂNĂ execuţia unui bărbat cu handicap mintal

Un tribunal din Singapore a decis marţi să amâne execuţia unui bărbat cu incapacitate mentală, dar care era condamnat pentru trafic de droguri, după ce acesta a fost depistat pozitiv la un test de coronavirus, relatează AFP şi dpa, potrivit agerpres.

“Suntem nevoiţi să decidem o amânare a execuţiei”, a declarat judecătorul Andrew Phang Boon Leong de la curtea de apel, fără a preciza durata amânării.

Citeşte şi: Danemarca reintroduce certificatul de vaccinare – Black News

Execuţia urma să aibă loc miercuri prin spânzurare.

Nagaenthran K. Dharmalingam, în vârstă de 33 de ani, a fost arestat în 2009 pentru transportul a 43 de grame de heroină – echivalentul a trei linguri – şi condamnat la moarte anul următor. Luni, Curtea supremă din Singapore a acceptat să suspende execuţia în aşteptarea rezultatului apelului introdus de avocaţii bărbatului, care au afirmat că spânzurarea sa ar încălca Constituţia. Examinarea apelului era programată pentru marţi, în ajunul execuţiei, dar şedinţa a fost anulată după anunţul infectării condamnatului.

Citeşte şi: Persoanele în vârstă, vulnerabile şi dublu-vaccinate au început să moară de Covid din cauza scăderii imunității – Black News

Susţinătorii condamnatului, care este malaezian, subliniază că acesta are un IQ de 69, nivel ce corespunde unui handicap mintal, şi era dependent de alcool în momentul faptelor.

Mai multe ONG-uri, între care Amnesty International şi Human Rights Watch, au calificat condamnarea la moarte a bărbatului ca fiind o decizie “crudă” şi “nedemnă”, iar Uniunea Europeană a îndemnat autorităţile din Singapore să comute sentinţa în închisoare. Premierul malaezian Ismail Sabri Yaakob i-a scris la rândul său omologului său singaporez pentru a-i cere amânarea execuţiei din motive umanitare.

Tags: Andrew Phang Boon LeongcoronavirusNagaenthran K. Dharmalingamsingaporetrafic de droguri
Categorii: Știrile zilei