Singapore expulzează doi angajați ai presei sud-coreene

Publicat:

Doi angajaţi ai mass-media sud-coreene au fost expulzaţi după ce au fost arestaţi pentru intrare ilegală în incinta reşedinţei ambasadorului nord-coreean din Singapore, a anunţat poliţia duminică, informează France Presse, potrivit agerpres.

Aproximativ 3.000 de jurnalişti au venit în oraşul-stat pentru summitul istoric programat marţi între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un.


Citește și : Summitul G7 s-a încheiat cu un „acord de a fi în dezacord” între SUA și parteneri (EFE)

Singapore este renumit în menţinerea ordinii şi respectarea legii. La rândul lor, media sud-coreene sunt cunoscute pentru tenacitate.

Cei doi bărbaţi, în vârstă de 42 şi 45 de ani, angajaţi ai canalului Korean Broadcasting System, au fost arestaţi joi după ce au pătruns în reşedinţa ambasadorului. Ei au primit un “avertisment solemn” înainte de a fi expulzaţi sâmbătă, a anunţat poliţia la scurt timp după sosirea lui Kim Jong Un în arhipelag.

Mijloace enorme au fost desfăşurate pentru a asigura securitatea summitului. Cartiere întregi au fost aproape blocate.

Poliţia a reiterat cu această ocazie că jurnaliştii vinovaţi de încălcarea legii locale “nu vor fi acreditaţi şi, prin urmare, nu vor fi în măsură să acopere summitul dintre Statele Unite ale Americii şi Republica Populară Democrată Coreeană”.

Citește și : Erdogan critică dur decizia cancelarului austriac de a închide moschei

În 2015, poliţia a împuşcat un bărbat care a încercat să treacă cu maşina peste o barieră lângă hotelul Sangri-La, unde avea loc o reuniune de securitate cu ministrul american al apărării la acea vreme, Ashton Carter.

Mai târziu, au fost descoperite droguri în vehicul şi autorităţile au exclus orice motivaţie teroristă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional Astăzi are loc al doilea tur al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.