X

Singapore şi Hong Kong fac o BULĂ de călătorii între cele două metropole

Singapore şi Hong Kong au anunţat joi un acord de principiu pentru formarea unei “bule” ce ar permite locuitorilor lor să călătorească liber între cele două oraşe, fără a fi plasaţi în carantină, cu condiţia de a prezenta un test negativ la coronavirus, informează AFP, potrivit agerpres.

Cele două teritorii au difuzat un comunicat comun în care se spune că acest acord ar putea fi pus în aplicare în următoarele săptămâni.

Citește și: Merkel înăsprește restricțiile în Germania

“Acest acord va permite relansarea călătoriilor aeriene transfrontaliere între cele două plăci turnante ale traficului aerian, de o manieră sigură şi progresivă”, a subliniat guvernul din Hong Kong.

“Cele două oraşe ale noastre au o incidenţă limitată de COVID-19 şi au pus în aplicare mecanisme solide pentru a gestiona şi a ţine sub control COVID-19”, a declarat la rândul său ministrul singaporez al Transporturilor, Ong Ye Kung.

Anunţul a fost primit joi după-amiaza, pe Bursa din Hong Kong, cu o creştere de 7% a acţiunilor Cathay Pacific, care, la fel ca toate companiile aeriene, a fost puternic afectată de pandemie. Singapore Airlines a progresat mai moderat, cu 1,15%.

Citește și: Barron Trump a fost și el testat pozitiv la COVID-19

Comunicatul precizează că nu va exista nicio restricţie în ceea ce priveşte tipul de călătorie autorizat, ceea ce înseamnă că “bula” va permite atât circulaţia turiştilor, cât şi a persoanelor care călătoresc în interes profesional. Călătorii vor trebui să prezinte un test negativ pentru coronavirus şi se vor îmbarca în zboruri dedicate, ce nu vor fi autorizate pasagerilor de tranzit.

În cadrul “bulei”, călătorii nu vor intra în carantină odată ajunşi la Singapore sau Hong Kong.

Tags: coronaviruscovid-19hong kongOng Ye Kungsingaporeturism
Categorii: Știrile zilei