Siria amână din nou alegerile legislative

Publicat:

Autorităţile siriene au anunţat joi amânarea alegerilor parlamentare, pentru a doua oară în două luni, în cadrul luptei împotriva pandemiei de COVID-19, informează AFP, potrivit agerpres.

“În cadrul măsurilor de precauţie luate de stat pentru a lupta împotriva coronavirusului”, preşedintele Bashar al-Assad a publicat un decret “ce amână alegerile pentru Adunarea Poporului” pentru data de 19 iulie, a anunţat Preşedinţia siriană pe conturile sale oficiale de pe reţelele sociale.


Citeşte şi: Pandemia câştigă teren în închisorile din SUA

În martie, autorităţile siriene au amânat deja pentru 20 mai alegerile parlamentare, prevăzute iniţial pentru 13 aprilie.

În zonele aflate sub controlul Damascului au fost înregistrate până acum 44 de cazuri, dintre care trei decese, în timp ce în nord-estul Siriei, dominat de forţele kurde, administraţia semiautonomă a anunţat trei cazuri de COVID-19, dintre care un deces.

În martie, autorităţile siriene au luat măsuri menite să încetinească propagarea la scară mare a epidemiei, înainte de le relaxa recent, într-o ţară devastată de nouă ani de război şi cu o economie deja grav afectată.

Interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii este în continuare în vigoare, însă autorităţile au autorizat săptămâna trecută redeschiderea pieţelor în timpul zilei, precum şi reluarea circulaţiei transportului în comun care leagă oraşele de zonele rurale.

De asemenea, guvernul sirian a decis miercuri să redeschidă universităţile şi institutele începând de la sfârşitul lui mai şi să autorizeze moscheile să-şi deschidă uşile începând de vinerea viitoare, “doar pentru rugăciunea de vineri” şi “conform reglementărilor sanitare”.

Luni, preşedintele sirian a atenţionat în privinţa unei posibile “catastrofe” dacă relaxarea măsurilor va fi prost gestionată.

Citeşte şi: Curtea Supremă israeliană aprobă guvernarea lui Netanyahu cu Gantz

Alegerile legislative prevăzute acum pentru iulie sunt al treilea scrutin organizat de la începutul războiului, în 2011.

Regimul sirian, susţinut de aliaţii rus şi iranian, a reuşit să recucerească peste 70% din teritoriu. Câteva regiuni continuă să se afle în afara controlului său, inclusiv provincia Idlib (nord-vest), ultimul bastion jihadist şi rebel.

Conflictul din Siria s-a soldat până acum peste 380.000 de morţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.