Siria: Armata controlează în totalitate Damascul şi împrejurimile sale

Publicat:

Armata siriană a anunţat luni că de acum controlează în totalitate capitala Damasc şi împrejurimile sale după ce forţele pro-regim au recucerit ultimul bastion al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) din sudul capitalei, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Unităţile armatei siriene au reuşit ‘să extermine un număr mare de luptători ai grupării teroriste Daesh (acronimul arab al SI) ceea ce a deschis calea spre controlul zonei Hajar al-Aswad şi a taberei (de refugiaţi) Yarmouk’, a declarat un purtător de cuvânt al armatei citat de televiziunea siriană.


Citește și : Donald Trump: China trebuie să fie puternică şi strictă la frontiera cu Coreea de Nord

‘Damascul şi împrejurimile sale sunt acum complet sigure’, a spus el.

Anunţul are loc după încheierea evacuării luni a jihadiştilor SI şi a familiilor acestora din ultimul lor bastion din sudul Damascului, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

‘Circa 1.600 de luptători şi civili au fost evacuaţi, duminică şi luni, la bordul a 32 de autobuze’, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Regimul sirian a lansat pe 19 aprilie o vastă ofensivă împotriva Statului Islamic în sudul Damascului, în care au fost ucişi mai mult de 60 de civili, peste 250 de membri ai forţelor pro-regim şi 233 de jihadişti, potrivit OSDO.

Recucerirea ultimului bastion al SI din capitala Damasc încununează o serie de victorii obţinute de forţele guvernamentale în capitală şi împrejurimile sale în ultimele luni.

Citește și : Madridul reacţionează după ce Quim Torra şi-a anunţat lista de miniştri

La 14 aprilie, armata a anunţat că a recucerit în totalitate enclava rebelă Ghouta de Est, lângă Damasc, după două luni de lupte intense în care au fost ucise mai mult de 1.700 de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Radu Marian: Politica bugetar-fiscală pentru anul 2025 urmează să fie aprobată în iulie

Radu Marian: Politica bugetar-fiscală pentru anul 2025 urmează să fie aprobată în iulie Politica bugetar-fiscală pentru anul viitor urmează să fie aprobată în iulie curent....

Recean, întrevedere cu membrii APL din UTA Găgăuzia: ‘Trebuie să construim, împreună, Europa la noi acasă’

Recean, întrevedere cu membrii APL din UTA Găgăuzia: 'Trebuie să construim, împreună, Europa la noi acasă' Oportunitățile de dezvoltare a localităților prin prisma obiectivului de...

SUA confirmă al cincilea caz uman de gripă aviară

SUA confirmă al cincilea caz uman de gripă aviară Un angajat al unei ferme de lapte din Colorado a devenit a cincea persoană din Statele...

Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu jurnalistului american Tucker Carlson

Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu jurnalistului american Tucker Carlson Volodimir Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu prezentatorului conservator american...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.