Siria : Aviaţia rusă nu a efectuat lovituri asupra cartierelor rezidenţiale din Ghouta Orientală

Publicat:

Armata rusă a dezminţit vineri bombardarea bastionului rebel din Ghouta Orientală în Siria cu ajutorul bombelor incendiare, aşa cum acuză Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), o organizaţie neguvernamentală siriană cu sediul la Londra, dar care dispune de o reţea de informare pe întreg teritoriul Siriei, potrivit AFP, conform agerpres.

“Aviaţia rusă nu a efectuat lovituri asupra cartierelor rezidenţiale din Ghouta Orientală şi nu a utilizat, contrar coaliţiei internaţionale conduse de SUA, muniţii incendiare”, susţine Ministerul Apărării rus, citat de agenţiile de presă ruse.


Citește și : Egiptul şi-a deschis frontiera cu Fâşia Gaza pentru două zile

Ministerul a calificat informaţiile despre bombardamentele aviaţiei ruse cu ajutorul acestor muniţii drept “minciună neruşinată” provenind de la “escroci”.

Loviturile aeriene asupra bastionului rebel din Ghouta Orientală, unde peste 1.600 de civili au fost ucişi din 18 februarie, potrivit OSDO, s-au intensificat în ultimele zile, fiind utilizate muniţii incendiare, conform mărturiilor unor jurnalişti de la AFP şi ale unor reprezentanţi ONG.

Treizeci şi şapte civili au pierit noaptea de “arsuri” şi prin “sufocare” în regiunea Arbin, potrivit OSDO, care atribuie avioanelor ruseşti responsabilitatea pentru aceasta.

Imagini înregistrate de AFP evocă o posibilă folosire a fosforului alb, a cărui utilizare împotriva ţintelor militare aflate în mijlocul unor obiective civile este interzisă prin dreptul umanitar internaţional.

Moscova a dezminţit întotdeauna că a procedat la bombardamente în Ghouta Orientală.

Citește și : Afganistan : Atentat cu maşină-capcană în oraşul Lashkar Gah. Cel puţin 20 de morţi

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei Inundații bruște au măturat un sanctuar popular de elefanți din...

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.