Siria : Bashar al-Assad a vizitat trupele guvernamentale din Ghouta de Est

Publicat:

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a vizitat duminică trupele guvernamentale care luptă împotriva rebelilor în enclava Ghouta de Est din apropierea capitalei Damasc, informează dpa şi Reuters, conform agerpres.

Pagina de Facebook a preşedinţiei siriene a postat o imagine cu titlul: “În linia de foc din Ghouta de Est… Preşedintele al-Assad cu eroii armatei arabe siriene”.


Citește și : Rusia : Comisia Electorală Centrală, vizată de un atac cibernetic provenind din 15 ţări

Pagina nu a indicat zona exactă sau ora vizitei.

Fotografiile au fost făcute pe o stradă cu clădiri distruse de bombe în faţa cărora erau oprite câteva tancuri.

Pe 18 februarie, forţele lui al-Assad au lansat o operaţiune majoră de recucerire a teritoriului, una dintre ultimele zone rămase sub controlul rebelilor.

De atunci, forţele lui Assad au avansat adânc în interiorul enclavei, declanşând un exod în masă. Acum ele controlează peste 80% din aceasta.

Aproximativ 50.000 de civili au fugit de conflictul din regiune în zonele controlate de guvern începând de joi, potrivit estimărilor ONG-ului de monitorizare Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Se crede că cel puţin 1.401 de persoane au fost ucise în regiune, 276 de copii şi 174 de femei, a declarat ONG-ul cu sediul în Marea Britanie.

Citește și : Rusia : Aleksei Navalnîi îndeamnă la boicotarea alegerilor prezidenţiale

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ziua de 21 iulie 2024 a fost cea mai călduroasă zi din istorie

Ziua de 21 iulie 2024 a fost cea mai călduroasă zi din istorie Duminică, 21 iulie, a fost cea mai călduroasă zi înregistrată vreodată la...

Tot mai mulţi ucraineni ar accepta concesii teritoriale pentru a încheia războiul cu Rusia

Tot mai mulţi ucraineni ar accepta concesii teritoriale pentru a încheia războiul cu Rusia O proporţie de 32% dintre ucraineni ar fi acceptat în luna...

O nouă rundă de consultări publice la Parament privind extinderea Programului Prima casă

O nouă rundă de consultări publice la Parament privind extinderea Programului Prima casă O nouă rundă de consultări publice la Parament privind extinderea Programului Prima...

Mai multe primării din țară au fost premiate pentru promovarea energiei durabile

Mai multe primării din țară au fost premiate pentru promovarea energiei durabile Mai multe primării din țară au fost premiate pentru promovarea energiei durabile în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.