X

Siria : Bashar al-Assad a vizitat trupele guvernamentale din Ghouta de Est

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a vizitat duminică trupele guvernamentale care luptă împotriva rebelilor în enclava Ghouta de Est din apropierea capitalei Damasc, informează dpa şi Reuters, conform agerpres.

Pagina de Facebook a preşedinţiei siriene a postat o imagine cu titlul: “În linia de foc din Ghouta de Est… Preşedintele al-Assad cu eroii armatei arabe siriene”.

Citește și : Rusia : Comisia Electorală Centrală, vizată de un atac cibernetic provenind din 15 ţări

Pagina nu a indicat zona exactă sau ora vizitei.

Fotografiile au fost făcute pe o stradă cu clădiri distruse de bombe în faţa cărora erau oprite câteva tancuri.

Pe 18 februarie, forţele lui al-Assad au lansat o operaţiune majoră de recucerire a teritoriului, una dintre ultimele zone rămase sub controlul rebelilor.

De atunci, forţele lui Assad au avansat adânc în interiorul enclavei, declanşând un exod în masă. Acum ele controlează peste 80% din aceasta.

Aproximativ 50.000 de civili au fugit de conflictul din regiune în zonele controlate de guvern începând de joi, potrivit estimărilor ONG-ului de monitorizare Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Se crede că cel puţin 1.401 de persoane au fost ucise în regiune, 276 de copii şi 174 de femei, a declarat ONG-ul cu sediul în Marea Britanie.

Citește și : Rusia : Aleksei Navalnîi îndeamnă la boicotarea alegerilor prezidenţiale

Tags: bashar al assaddamascfacebookGhouta de Estmarea britanieONGosdotrupe
Categorii: Știrile zilei