Siria: Depozite de arme aparţinând Hezbollahului libanez au fost lovite de rachete (OSDO)

Publicat:

Rachete, trase “probabil” de aviaţia israeliană, au lovit joi depozite de arme aparţinând mişcării libaneze Hezbollah în apropierea aeroportului militar Dabaa, în centrul Siriei, a raportat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP, potrivit agerpres.

“Şase rachete au fost trase asupra aeroportului militar Dabaa şi zonelor învecinate din sectorul sud-vestic al provinciei Homs şi au lovit depozite de arme aparţinând Hezbollahului libanez”, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.


Citește și : Trump: Summitul cu Kim Jong Un nu va mai avea loc

“Rachetele au trase probabil din Israel”, a adăugat el.

Surse din apropierea graniţei libanezo-siriene au informat că avioane survolaseră mai devreme spaţiul aerian libanez, iar unele sunt în continuare acolo, ceea ce sugerează noi lovituri”.

Avioane israeliene trec frecvent prin spaţiul aerian al Libanului pentru a efectua raiduri în Siria.

La rândul său, agenţia oficială Sana a transmis că aeroportul militar a fost joi ţinta unor rachete, “interceptate de apărarea noastră antiaeriană”, potrivit unei surse militare. Sana, care a mai informat că s-au înregistrat “explozii în împrejurimile aeroportului Dabaa”, a subliniat că obiectivul “agresiunii” nu a fost atins.

Citește și : Venezuela: Preşedintele Nicolas Maduro a depus jurământul

Deocamdată, nicio sursă nu s-a referit la pierderi de veţi omeneşti.

Canalul militar de informare al Hezbollah a anunţat, citând Pentagonul, că “forţele americane ori ale coaliţiei internaţionale nu au participat la loviturile efectuate asupra aeroportului Dabaa din sectorul sud-vestic al provincie Homs”.

Hezbollahul, aliat al Teheranului, luptă în Siria alături de regimul Bashar Al-Assad. Infrastructurile sale militare din ţară, precum şi ale forţelor iraniene la sol, au fost lovite de raiduri israeliene în ultimele săptămâni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.