Siria: Efective ale poliţiei au fost desfăşurate în cartierele devastate din sudul Damascului, la o zi după evacuarea jihadiștilor

Publicat:

Efective ale poliţiei siriene au fost desfăşurate marţi în cartierele devastate din sudul Damascului, la o zi după victoria forţelor guvernamentale asupra jihadiştilor din gruparea Stat Islamic (SI), informează o sursă media oficială din Siria, preluată de AFP, potrivit agerpres.

Forţele regimului au recucerit luni tabăra palestiniană din Yarmouk şi cartierele adiacente Tadamoun şi Hajar al-Aswad, reluând astfel controlul total asupra Damascului, pentru prima dată din 2012.


Citește și : Procurorii germani pregătesc cererea privind extrădarea lui Carles Puigdemont în Spania

Marţi, forţele de poliţie au intrat în Yarmouk şi Hajar al-Asward şi au implantat aici drapelul guvernamental, a raportat televiziunea de stat. Aceasta a difuzat imagini ale forţelor de securitate în vârful unei clădiri cu mai multe etaje din Yarmouk, unde acestea au arborat drapelul sirian.

Poliţişti au afişat de asemenea fotografii cu preşedintele Bashar al-Assad şi cu tatăl său Hafez. Alţi ofiţeri de poliţie s-au adunat pe străzile devastate şi au tras tiruri de arme în aer pentru a celebra victoria.

‘Poliţia este prezentă 24 de ore din 24’, a declarat unul dintre ei, intervievat de televiziunea de stat. ‘Unităţi speciale s-au mobilizat în jurul taberei pentru a-i ajuta pe civili şi a le proteja bunurile’, a adăugat acesta.

În imagini, pot fi văzute convoaie de motociclete şi maşini de poliţie în Hajar al-Aswad, croindu-şi drum în mijlocul dărâmăturilor şi clădirilor avariate. Niciun civil nu a apărut pe ecran.

Yarmouk, Hajar al-Aswad şi Tadamoun s-au sustras controlului guvernului timp de mai mulţi ani. Regimul a început să cucerească unele părţi ale capitalei siriene în 2012, la un an după declanşarea conflictului în Siria.

Citește și : Alegerile europarlamentare vor avea loc în perioada 23-26 mai 2019

În urma unor campanii militare şi acorduri pentru evacuarea jihadiştilor, regimul a reluat apoi controlul asupra Damascului şi împrejurimilor sale.

Regimul a anunţat luni recucerirea taberei din Yarmouk, care a fost cucerită de SI în 2015. Mai multe surse, printre care Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) şi o sursă militară siriană, au anunţat o evacuare negociată pentru a alunga SI, ceea ce guvernul de la Damasc a negat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.