X

Siria : Insurgenţii au acceptat să predea enclava Qalamoun regimului Assad (televiziunea de stat)

Insurgenţii au acceptat să predea o enclavă situată la nord-est de Damasc şi să se retragă în zone ale opoziţiei siriene situate lângă frontiera cu Turcia, a anunţat sâmbătă televiziunea de stat siriană, proclamând o nouă victorie a regimului lui Bashar al-Assad, informează Reuters, conform agerpres.

Insurgenţii din enclava Qalamoun, situată la nord de Damasc, nu au făcut deocamdată niciun comentariu cu privire la această ştire.

Citește și : Donald Trump salută decizia lui Kim Jong Un de a suspenda testele nucleare şi cu rachete ale Coreei de Nord

Bashar al-Assad, susţinut de Rusia şi Iran, încearcă să recucerească controlul asupra ultimelor câteva enclave ale insurgenţilor situate lângă Damasc, profitând de înfrângerea rebelilor în Ghouta de Est, ultimul fief major al opoziţiei siriene de lângă capitala Siriei.

Zona de est Qalamoun este situată la circa 40 de kilometri de Damasc şi include câteva oraşe pe un teritoriu muntos extins.

Potrivit televiziunii de stat siriene, 3.200 de insurgenţi şi familiile lor sunt aşteptaţi să părăsească zona pentru a fi transportaţi în Idlib şi Jarablus, teritorii aflate în mâinile insurgenţilor la frontiera cu Turcia.

Citește și : Kim Jong Un anunţă suspendarea testelor nucleare şi cu rachete ale Coreei de Nord

‘După ce a cucerit toată Ghouta de Est, regimul încearcă să se debaraseze de toţi rebelii din împrejurimile Damascului pentru a asigura securitatea capitalei’, declara joi directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Rami Abdel Rahmane

Tags: bashar al assaddamascGhouta de Estinsurgenţiosdoturcia
Categorii: Știrile zilei