X

Siria primește noi loturi de ajutoare din Iordania, România și Bulgaria

Zeci de tone de asistență umanitară donate de Iordania, Bulgaria și România au ajuns în provinciile siriene cele mai afectate de cutremurele care au devastat țara în februarie anul trecut, scrie PRENSA LATINA, potrivit RADOR.

Ministerul Transporturilor a raportat că o navă a andocat în portul orașului de coastă Tartus aducând la bord aproximativ 3.300 de pachete cu ajutoare, echivalentul încărcăturii a patru camioane.

Citește și :  Supravegherea aeriană a NATO pentru Marea Baltică va avea sediul în Letonia în 2024

Ajutorul include materiale speciale pentru copii, rechizite sanitare, alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte, donate de cetățeni români și bulgari și de membri ai comunității siriene din acele două țări europene.

La rândul său, Fondul Sirian de Dezvoltare a primit 10 rulote donate de asociația iordaniană „Musulmanii în Lume”.

Camerele prefabricate vor fi puse la dispoziția subcomitetului de ajutorare din provincia Latakia, a declarat Muhammad al-Yaghbir, purtătorul de cuvânt al biroului de presă al asociației iordaniene.

Citeşte şi: Rusia evacuează civili din regiunea Belgorod, la graniţa cu Ucraina – Black News

Aceste 10 rulote formează primul lot dintr-un total de 60, a spus el.

Premierul sirian Hussein Arnous a dezvăluit că seismele din februarie au provocat moartea a 1.414 persoane și răniți alte 2.367, în timp ce numărul familiilor afectate a crescut la 224.762, cu un total de un milion de cetățeni.

Tags: ajutoareBulgariaHussein ArnousiordaniaLatakiaMuhammad al-YaghbirRomaniasiriaTartus
Categorii: Sinteze