X

Siria prinde curaj după ce primeşte bateriile ruseşti S-300: ‘Israelul va trebui să reflecteze bine înainte de a ne ataca’

Israelul va trebui ”să reflecteze bine” înainte de a întreprinde raiduri aeriene în Siria, a afirmat adjunctul ministrului sirian de externe, Faysal Meqdad, după ce Rusia şi-a anunţat intenţia de a întări apărarea antiaeriană a armatei siriene, relatează miercuri AFP, potrivit agerpres.

Luni, Moscova a indicat că vrea să consolideze apărarea antiaeriană a armatei siriene cu baterii ale sale de tip S-300, la o săptămână după ce un avion rusesc a fost doborât din greşeală de către militarii sirieni, în contextul unui raid aerian israelian în Siria.

Citeşte şi: Fostul premier francez are aspiraţii mari: ‘Vreau să fiu primarul Barcelonei!’

Incidentul a provocat moartea a 15 militari ruşi aflaţi la bordul avionului şi a condus la tensiuni între Rusia şi Israel, care întreprinde constant lovituri aeriene în Siria împotriva unor poziţii ale trupelor lui Bashar Al-Assad şi ale aliaţilor săi, forţele iraniene şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah.

”Salutăm acest sprijin. Este un sprijin pentru apărarea Siriei”, a declarat marţi seara diplomatul sirian, citat de agenţia oficială de presă Sana, după ce a fost întrebat în legătură cu anunţul Moscovei referitor la livrarea de baterii antiaeriene S-300.

Citeşte şi: După ce s-a întâlnit cu Viorica Dăncilă, viitorul şef al Comisiei Europene ‘a rămas tablou’: ‘Sunt extrem de îngrijorat de situaţia din România’

”Cred că Israelul, care s-a obişnuit să întreprindă numeroase agresiuni sub diferite pretexte, va trebui să reflecteze bine dacă se gândeşte să atace din nou Siria”, a afirmat Meqdad, adăugând că, dacă israelienii vor încerca, Damascul se va apăra aşa cum a făcut întotdeauna.

După anunţul Moscovei, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a avertizat că ”transferarea de sisteme armate sofisticate în mâini iresponsabile va spori riscurile în regiune” şi a adăugat că Israelul ”va continua să-şi apere securitatea şi interesele”. 

Tags: bashar al assadFaysal MeqdadisraelrusiaS-300siria
Categorii: Știrile zilei