X

Siria. Cel puţin opt morţi într-un atentat terorist la Homs – VIDEO

Cel puţin opt persoane au fost ucise marţi în explozia unui microbuz-capcană în oraşul sirian Homs, în centrul ţării, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), transmite AFP, potrivit agerpres.

Atentatul, care a provocat o explozie puternică, s-a produs în cartierul Akrama.

Sectorul este locuit majoritar de alawiţi, comunitate musulmană minoritară din care face parte şi preşedintele Bashar al-Assad.

Citeşte şi: Mihail Saakaşvili, ARESTAT la Kiev, după ce a vrut să se arunce de pe acoperiş. Un comando SBU i-a percheziţionat apartamentul – VIDEO

Potrivit guvernatorului provinciei Homs, Talal Barazi, citat de agenţia oficială Sana, două persoane au murit şi nouă au fost rănite în ‘explozia unei bombe plantate de terorişti într-un autobuz’.

În Akrama au avut loc mai multe atentate de la declanşarea conflictului în Siria, în 2011. Cel mai grav s-a produs în octombrie 2014, când 54 de persoane, printre care 47 de copii cu vârste mai mici de 12 ani, au fost ucise într-un atac sinucigaş în faţa unei şcoli. 

Tags: Akramaalawiţibashar al assadHomsmasina capcanaObservatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO)siriaTalal Barazi
Categorii: Știrile zilei