X

Siria : Șase bombardiere ruse au efectuat lovituri aeriene asupra unor poziţii ale grupării Statul Islamic

Şase bombardiere cu rază lungă de acţiune TU-22M3 au efectuat lovituri aeriene asupra unor poziţii ale grupării Statul Islamic în Siria, pe malul vestic al fluviului Eufrat, a anunţat vineri Ministerul Apărării rus, citat de RIA Novosti, potrivit agerpres .

Printre obiectivele ţintite se află atât grupuri de militanţi, cât şi fortificaţii ale jihadiştilor.

În urmă cu trei zile, şeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, a anunţat că ‘faza activă a operaţiunii militare’ în Siria, unde armata rusă intervine în sprijinul regimului lui Bashar al-Assad, ‘se încheie’, deşi încă există o serie de probleme.

Citește și : Secretarul general al Ligii Islamice Mondiale, Mohammed Al-Issa a transmis un „mesaj de moderaţie”

Lansată în 2015, intervenţia militară rusă în Siria a schimbat situaţia din teren permiţând în special armatei siriene să îndepărteze gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) din oraşul antic Palmira şi să-i alunge pe rebeli din bastionul lor Alep, în nordul ţării.

Forţele guvernamentale siriene i-au alungat duminică seara pe jihadişti din Boukamal, ultimul fief urban în Siria al jihadiştilor, care au pierdut cvasitotalitatea teritoriului pe care îl controlau începând din 2014.

Armata rusă şi-a anunţat în octombrie anul trecut intenţia de a transforma instalaţiile portuare de la Tartous (nord-vest) în ‘bază navală rusă permanentă’. La începutul intervenţiei militare ruse, în 30 septembrie 2015, baza aeriană Hmeimim a fost cedată militarilor ruşi.

Tags: bombardiereEufratjihadiştillovituri aerienesiriaStatul IslamicTU-22M3
Categorii: Sinteze