Siria: Serviciile de securitate din oraşul Raqqa au descoperit o celulă a organizaţiei Stat Islamic

Publicat:

Forțele de securitate din orașul Raqqa din nordul Siriei au anunţat duminică că au descoperit o celulă a organizaţiei Stat Islamic, care a provocat mai multe atacuri în orașul devastat de atentate, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Raqqa a servit drept capitala de facto a califatului auto-proclamat al statului islamic până când a fost preluată de miliţiile aliate Forțelor Democrate din Siria (SDF), condusă de kurzi, în octombrie anul trecut.


Citește și : Marea Britanie: Un bărbat a fost înjunghiat în plină figură în metroul londonez

Un purtător de cuvânt al forțelor de securitate internă din Raqqa înființate de SDF a declarat că au ucis doi membri ai unei celule islamice de stat și au reținut sâmbătă alte cinci persoane în timpul unei operațiuni.

“Experții forțelor speciale și explozivilor au efectuat o contra-operațiune … pentru a face față planurilor care urmau să fie executate de o celulă teroristă afiliată cu mercenarii Daesh într-un cartier din orașul Raqqa”, a declarat purtătorul de cuvânt al unității, Mohannad Ibrahim, într-o conferință de presă.

Daesh este un acronim arab pentru Statul Islamic.

Forțele au percheziționat două apartamente rezidențiale în care membrii celulei ascundeau grenade, pistoale și explozibil, a spus purtătorul de cuvânt.

Citește și : Cutremur de 6,8 grade în apropiere de insula Ndoi din arhipelagul Fiji (USGS)

De asemenea, au găsit o bombă la locul de desfășurare a operațiunii și au descoperit un depozit secret de arme și mai multe mine îngropate în apropiere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.