X

Siria: Serviciile de securitate din oraşul Raqqa au descoperit o celulă a organizaţiei Stat Islamic

Forțele de securitate din orașul Raqqa din nordul Siriei au anunţat duminică că au descoperit o celulă a organizaţiei Stat Islamic, care a provocat mai multe atacuri în orașul devastat de atentate, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Raqqa a servit drept capitala de facto a califatului auto-proclamat al statului islamic până când a fost preluată de miliţiile aliate Forțelor Democrate din Siria (SDF), condusă de kurzi, în octombrie anul trecut.

Citește și : Marea Britanie: Un bărbat a fost înjunghiat în plină figură în metroul londonez

Un purtător de cuvânt al forțelor de securitate internă din Raqqa înființate de SDF a declarat că au ucis doi membri ai unei celule islamice de stat și au reținut sâmbătă alte cinci persoane în timpul unei operațiuni.

“Experții forțelor speciale și explozivilor au efectuat o contra-operațiune … pentru a face față planurilor care urmau să fie executate de o celulă teroristă afiliată cu mercenarii Daesh într-un cartier din orașul Raqqa”, a declarat purtătorul de cuvânt al unității, Mohannad Ibrahim, într-o conferință de presă.

Daesh este un acronim arab pentru Statul Islamic.

Forțele au percheziționat două apartamente rezidențiale în care membrii celulei ascundeau grenade, pistoale și explozibil, a spus purtătorul de cuvânt.

Citește și : Cutremur de 6,8 grade în apropiere de insula Ndoi din arhipelagul Fiji (USGS)

De asemenea, au găsit o bombă la locul de desfășurare a operațiunii și au descoperit un depozit secret de arme și mai multe mine îngropate în apropiere.

Tags: kurziMohannad IbrahimRaqqaSDFsecuritatesiriastat islamic
Categorii: Sinteze