X

Siria: SUA au început retragerea de material militar, nu şi de trupe (responsabil de la Pentagon)

SUA au început să retragă material militar din Siria, dar nu încă şi trupe, a indicat vineri un responsabil de la Pentagon, încercând să clarifice informaţiile transmise în cursul zilei de coaliţia internaţională, relatează AFP, scrie agerpres.

‘Nu ne retragem trupe în acest stadiu’, a declarat responsabilul, sub rezerva anonimatului, după ce coaliţia internaţională antijihadistă condusă de Statele Unite a anunţat vineri că ‘a început procesul de retragere organizată din Siria’.

Citește și : Şapte morţi și 33 de răniți în accidentul unui autocar cu turişti străini în Cuba

Întrebat cu privire la plecarea, joi seară, a circa 150 de militari americani de la baza militară Rmeilan, din provincia Hassake (est), semnalată de directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Rami Abdel Rahmane, responsabilului de la Pentagon a precizat că este vorba despre simple mişcări de trupe.

‘Trupele intră în Siria şi ies’ din Siria cu regularitate, a explicat el, subliniind că ‘niciun militar nu a fost retras deocamdată’, ci numai material ‘neesenţial’.

‘Am profitat de o mişcare de trupe normală, pentru a adăuga material care a părăsit Siria’, a indicat un alt responsabil militar, citat sub acoperirea anonimatului.

Citește și : Merkel: Acordul încheiat între UE şi Turcia pentru stoparea migraţiei ‘nu funcţionează corespunzător’

La 19 decembrie, preşedintele Donald Trump a anunţat retragerea celor 2.000 de militari americani din Siria, afirmând că Statul Islamic a fost înfrânt, chiar dacă acesta mai controlează o zonă restrânsă din estul ţării.

Tags: antijihadistăosdoPentagonRmeilansiriaStatele UniteSUAtrupe
Categorii: Sinteze