Siria susține că a “respins” avioane de supraveghere israeliene în regiunea Quneitra

Publicat:

Siria a anunţat că apărarea sa antiaeriană a “respins” miercuri avioane de supraveghere israeliene care au survolat regiunea Quneitra din sudul ţării, la patru zile după o serie de atacuri israeliene în Siria în cursul cărora statul evreu a pierdut un avion, relatează AFP.

“Apărarea antiaeriană siriană a respins mai multe avioane de supraveghere israeliene deasupra regiunii Quneitra, obligându-le să părăsească spaţiul aerian” al Siriei, a informat agenţia oficială siriană Sana, potrivit agerpres.


Sâmbătă, Damascul a anunţat că apărarea sa antiaeriană a respins “o nouă agresiune” israeliană asupra unei baze militare din centrul Siriei şi a afirmat că “cel puţin un avion israelian a fost lovit de tiruri”.

Citește și : ATAC armat la un liceu din Florida. Cel puţin 20 de răniți

În aceeaşi zi, Israelul a desfăşurat o serie de atacuri aeriene în Siria, lovind ţinte militare siriene, dar şi “iraniene”, şi pierzând unul din avioanele sale, în cursul celui mai sever puseu de tensiuni care au implicat cele trei ţări în ultimii ani.

Potrivit Israelului, o dronă pilotată de la distanţă de iranieni cu baza în Siria a pătruns în primele ore ale zilei de sâmbătă în spaţiul aerian israelian, unde a fost doborâtă. Ca represalii, aviaţia israeliană a atacat baza “iraniană” de unde fusese lansată drona.

Unul din avioanele israeliene care au participat la operaţiune a fost lovit de apărarea antiaeriană siriană, fapt extrem de rar, după care s-a prăbuşit pe teritoriul israelian.

Aceste ostilităţi au intervenit pe fondul tensiunilor crescânde ce coincid cu noul curs al conflictului din Siria, favorabil regimului condus de preşedintele Bashar Al-Assad. Liderul de la Damasc, duşman al Israelului sprijinit militar de Rusia, este susţinut, de asemenea, de alţi doi inamici ai statului evreu, Iranul şi Hezbollahul libanez, reaminteşte AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.