X

Siria : Trei soldaţi turci au fost ucişi în explozia unui dispozitiv artizanal în Afrin (Binali Yildirim)

Trei soldaţi turci au fost ucişi joi în explozia unui dispozitiv artizanal în timpul unor operaţiuni de deminare în enclava siriană Afrin, al cărei centru administrativ a fost cucerit duminică de forţele armate turce de la o miliţie kurdă, a anunţat prim-ministrul turc Binali Yildirim, informează AFP, conform agerpres.

“Astăzi am avut trei martiri, ei au căzut în timpul unei operaţiuni de deminare de bombe artizanale”, a declarat premierul turc într-un discurs televizat.

Citește și : Klaus Iohannis : Pentru noi stadiul negocierilor privind Brexit „arată foarte bine”

Într-o comunicat publicat la scurt timp după aceea, armata a precizat că cei trei soldaţi au murit în explozia unei bombe artizanale, adăugând că alţi trei militari au fost răniţi.

Turcia a lansat la 20 ianuarie o operaţiune militară împotriva enclavei Afrin din nord-vestul Siriei, controlată de Unităţile de Protecţie Populară (YPG), o miliţie considerată “teroristă” de Ankara, dar aliată a Statelor Unite în lupta împotriva grupării Stat Islamic (SI).

Într-o ofensivă de aproape două luni împreună cu grupuri de rebeli sirieni, Turcia a luat sub control duminică întreaga enclavă Afrin, alungând forţele kurde din bastionul lor.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), circa 250.000 de civili au fugit de violenţele din Afrin şi alţi zeci au fost ucişi, precum şi aproximativ 1.500 de combatanţi kurzi.

Cu cei trei soldaţi ucişi joi, armata turcă înregistrează acum 49 de morţi în total în rândurile sale.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan susţine în mod regulat că doreşte să extindă ofensiva din Afrin spre alte oraşe controlate de YPG în nordul Siriei.

Citește și : Ucraina : Nadia Savcenko pregătită pentru arest. Parlamentul i-a ridicat imunitatea

Tags: AfrinBinali Yildirimbombe artizanaleenclavăosdoSIsoldatiturciaYPG
Categorii: Știrile zilei