X

Sirianul acuzat de terorism în Ungaria avea la el un card preplătit cu 500 de euro

Sirianul arestat la Budapesta, fiind suspectat de terorism şi implicare într-o serie de execuţii în ţara sa în 2016, a primit un card bancar preplătit după ce a sosit în Uniunea Europeană, a relatat marţi canalul de televiziune M1, citat de agenţia MTI, potrivit agerpres.

Informaţia, obţinută de site-ul hirado.hu, arată că sirianul, identificat drept Hassan F., a primit un card bancar preplătit cu 500 de euro.


Citeşte şi: Incidentul cu autobuzul deturnat în Milano reaprinde o discuţie privind cetăţenia acordată migranţilor

Bărbatul a încercat să evite detenţia, susţinând că are legături cu serviciile secrete, potrivit site-ului. În cadrul unei audieri, sirianul a afirmat că este agent al serviciilor secrete greceşti şi că are ca misiune identificarea jihadiştilor sosiţi în Europa.

Janos Hajdu, directorul centrului de contraterorism TEK, a declarat pentru M1 că bărbatul a susţinut multe în încercarea sa de a evita justiţia. Toate informaţiile sunt acum verificate cu ajutorul partenerilor internaţionali acolo unde este necesar, a adăugat el.


Citeşte şi: Pentagonul deblochează un miliard de dolari pentru zidul lui Trump

Potrivit declaraţiilor pentru M1 ale avocatului lui Hassan F., Laszlo Kelen, clientul său a primit cardul bancar cu 500 de euro în Grecia şi că documentul era valabil doar acolo.

Tags: budapestaJanos HajdusirianTEKterorismUngariauniunea europeana
Categorii: Diaspora